İstanbul'da ABD Konsolosluğu'na saldırı

Sabah saatlerinde ABD'nin İstinye'deki konsolosluğuna yönelik ateş açıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 09:15
Abone Ol google-news

<video:341521>

Konsolosluk binasının önündeki kulübede bekleyen polislere sabah saat 07.00 sıralarında, görgü tanıklarının iddiasına göre iki saldırgan tarafından ateş açıldı.

Polisin saldırıya karşılık vermesinin ardından ikisinin de kadın olduğu söylenen saldırganlardan biri İstinye yönünde, diğeri ise konsolosluğun arka tarafından bulunan mahalle arasına kaçtı. Mahalle arasında bir binanın bahçesinde sıkıştırılan kadın polisle çatışmaya girdi. Saldırgan, kurşununun bitmesi üzerine polise taş atarak karşılık verdi. Polis ise kadını vurarak etkisiz hale getirdi. Bu çatışma anı olayı gören bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Yaralı kadın daha sonda ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Saldırının ardından konsolosluğa çıkan tüm yolla kapatıldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi kaydırılırken, olay yeri inceleme ekipleri hem konsolosluğun önünde hem de kadının yakalandığı bölgede inceleme başlattı. İncelemeler saat 11.30 sıralarında tamamlanarak, kapatılan yollar tekrar açıldı. Bir çevik kuvvet otobüsü de konsolosluk bahçesine girerek beklemeye başladı.

Şüpheli, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olaydan sonra kaçan diğer zanlıyı yakalamak için başlatılan operasyonlar sürüyor.

ABD BAŞKONSOLOSLUĞU'NA SALDIRAN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

ABD Başkonsolosluğu'na saldırının ardından yaralı olarak ele geçirilen kadının Hatice Aşık olduğu öğrenildi. 51 yaşındaki Hatice Aşık'ın daha önce terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınarak tutuklandığı, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduğu belirtildi. Hatice Aşık'ın 2005'te canlı bomba olarak arandığı da ifade edildi.

ABD Konsolosluğu'na saldıran kadının evden çıkarılma görüntüsü  - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler