İstanbul'daki tüm otobüsler İETT'ye bağlandı

İBB Meclisi'nde oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, şehirdeki tüm toplu taşıma otobüsleri İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel(İETT)'ye bağlandı.

Yayınlanma: 17.09.2020 - 21:04
İstanbul'daki tüm otobüsler İETT'ye bağlandı
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 8'inci seçim dönemi, 2'nci toplantı yılı, Eylül ayı 3'üncü birleşimi, korona virüs önlemleri kapsamında Yenikapı'da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. 

Yapılan toplantının 266'ncı gündem maddesi olan Özel Taşımacı İşletme Sistemi, Hukuk Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu ile Kent Ekonomisi, Meslek Odaları ve Sendikalar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Müşterek raporu, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Rapor kapsamında, İstanbul'daki tüm otobüsler İETT'ye bağlanması oy birliği ile kabul edildi. 

Gündem maddesinin kabulü ile beraber otobüsler artık tek renk olacak ve seferler metro hatlarına göre şekillendirilecek. Bu uygulama ile beraber toplu taşımadaki şikayetlerin azalması beklenirken, tüm otobüslerin gelirleri İETT ve İBB tarafından garanti altına alınacak. 

GÜNEŞLİ SOKAĞI’NIN ADI ARTIK KEMAL SUNAL SOKAĞI

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kemal Sunal’ın hatırasını yaşatmak için Çöpçüler Kralı ve Kapıcılar Kralı filmlerinin çekildiği Beyoğlu Cihangir Mahallesi ile Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi sınırlarında kalan Güneşli Sokağı’nın adını Kemal Sunal Sokağı olarak değiştirdi.

Beyoğlu Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis toplantısında Güneşli Sokağı'nın adının Kemal Sunal Sokağı olarak değiştirilmesi yönündeki kararı İBB Meclisi’nde görüşüldü. Toplantıda Güneşli Sokağı’nın adını Kemal Sunal Sokağı olarak değiştirilmesini meclis oy çokluğu ile karar verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler