İşte Başbakan ve Bilal'in ses kaydı!

Türkiye dün gece YouTube'a yüklenen ses kaydını konuşuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından grup toplantısında kürsüden dinletildi. İşte o ses kaydı...

Yayınlanma: 25.02.2014 - 15:35
Abone Ol google-news

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından internete sızdırılan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye gündemine bomba gibi düşen ses kaydının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia ediliyor.

Kayıtlara göre, Başbakan’ın Bilal Erdoğan’a işadamlarından rüşvet karşılığı alındığı iddia edilen ve 5 ayrı evde tutulan paraları elden çıkarmasını ve paranın bazı işadamlarına taşınmasını istediği iddia ediliyor.

KILIÇDAROĞLU SANSÜRLENDİ!

Türkiye'yi sarsan ses kayıtları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından grup toplantısında dinletildi. Kılıçdaroğlu bu kaydı yayınlarken televizyon kanalları canlı yayını keserek sansür uyguladı. TBMM TV de ana muhalefet partisi liderinin konuşmasını keserek basın etiğini hiçe saydı.

MECLİS’TE AÇIKLANAN O KONUŞMALAR

17 Aralık saat 08.02

R.T.E: Sabah operasyon yaptılar, bu Ali Ağaoğlu, Reza Zarrab, bizim Erdoğan’ın oğlu, Zafer’in oğlu, Muammer’in oğlu filan, bunların şu anda evlerinde arama yapıyorlar.

B.E: Evet.

R.T.E: Şimdi diyorum ki senin evinde ne var ne yok. Sen bunları bir çıkar tamam mı?

B.E: Bende ne olabilir baba, senin para var kasada.

R.T.E: Onu diyorum işte. Ben şimdi gönderiyorum kardeşini. O bilgiler onda var tamam mı abinle konuş, amcanla konuş, o da
aynı şekilde çıkarsın, eniştenle konuş o da.

B.E: Ne yapalım bunları baba, nereye koyalım?

R.T.E: Belirli yerlere oralara şey yapın.

B.E: Berat’ta da var.

R.T.E: Onu söylüyorum işte, şimdi bir araya gelin; amcanı da al, Ziya eniştende var mı yok mu bilmiyorum da, tamam mı, Burak Abi’ne de hemen şey yap.

 17 Aralık saat 11.17

B.E: Hasan Abi, abim Berat, amcam düşünüyoruz. Berat’a fikir geldi. Bir kısmını Faruk’a diğer işle ilgili verelim diyor, öbür paraları işlediği gibi işlesin.

R.T.E: Şey yapmanızda fayda var, tamamıyla sıfırlamanızda.

B.E: Tamamıyla sıfırlayacağız inşallah.

 17 Aralık saat 15.39

R.T.E: Sana verdiğim görevler tamam mı?

B.E: İşte akşam bitirmiş oluyoruz, Berat ile ilgili olan kısmını hallettik, Mehmet Gür ile ilgili olan kısmı önce halledeceğiz, geri kalanını da artık karanlık olunca halledeceğiz.

 17 Aralık saat 23.15

R.T.E: Sıfırladınız mı?

B.E: Sıfırlamadık babacım, 30 milyon Avro gibi bir miktar daha var, eritemedik henüz. Berat’ın aklına geldi, Ahmet Çalık’ın alacağı bir 25 milyon dolar kalmış, onu oraya verip üstüyle de Şehrizar’dan daire alabiliriz diyor, sen nasıl bakarsın baba?

R.T.E: Tamam yapın.

B.E: Tamamen sıfır mı kalsın baba, yoksa senin elinde biraz para kalsın mı?

R.T.E: Kalsın olmaz, Mehmet’le şey yapsaydınız,onu da oraya aktarsaydınız.

B.E: Onlara verdik tamam, 20 milyon dolar verdik.

R.T.E: Allah Allah ya aktarsaydınız, sonra şey yapardınız.

B.E: Bu kadar verebildik, zaten zor, yer kaplıyor. Bir kısmını Tunç Abi’ye verdik.

18 Aralık Saat 10.58

R.T.E: Tamamen sıfırlandı mı?

B.E: Yani sıfırlandı derken işte bende bir bu Samandıra’nın ve Maltepe’nin paraları vardı, 730 bin dolar ve 300 bin lira, onları da şey yapıcam; bizim Faik Işık’a borcumuz vardı, 1 milyon lira ona vereceğim, üstünü de akademiye aktar diyeceğim.

İşte dün gece YouTube'a yüklenen ve Türkiye'yi sarsan ses kaydı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler