'İthal tohuma inat her zaman yerel tohum'
Karakılçık buğdayının kaybolmaya yüz tutmuş olan tohumunu bulup çoğaltan ve taş değirmende öğüterek adına “Ata Ekmeği” denen ekmeği üreten Seferihisar Belediyesi, Karakılçık buğdayının ekimine başladı.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Tunç Soyer’in Seferihisar’da 2009 yılında başlatmış oluğu Yerel ve Kırsal Kalkınma çalışmalarının bir sonucu olarak başlayan, “Başka Bir Tarım Mümkün” projesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her projede olduğu gibi, tarımda da sürdürülebilirlik ilkesinin temellerinin atıldığı ilçemizde yerel tohumları korumak ve küçük üreticiyi desteklemek adına bu yıl da karakılçık buğdayımızı “Kurda Kuşa Aşa” diyerek serpiyoruz” dedi. Seferihisar’da 9 yıldır 300 dönümlük alanda üretilen Karakılçık buğdayının 1000 dönümlük alanda üretilmesi hedefleniyor.
En Çok Okunan Haberler
- İstanbul'da berber ücretlerine dev zam!
- 'Hukuki başvurular yapılacaktır'
- Kılıçdaroğlu’ndan videolu mesaj
- Özgür Özel, Erdoğan'a seslendi
- Anlattığı anlar ortaya çıktı!
- Kayak merkezinde korkunç anlar... 17’si ağır 30 yaralı!
- Erdoğan'dan Özel'in 'savaş ilanı' sözlerine yanıt
- Akaryakıt tankeri patladı!
- 'Daha sert adımlar atacağız'
- Kızılcık Şerbeti'nin 'Nilay'ı senaryoyu ifşa etti!