Jandarma ve Sahil Güvenlik tesisleri özelleştiriliyor
AKP'nin TBMM’ye sunduğu yasa teklifiyle Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tesislerinin kiraya verilmesi öngörülüyor.

TBMM Başkanlığı'na verilen bir yasa teklifiyle Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait sosyal tesisler ve kantinlerin kiraya verilerek özelleştirilmesinin yolu açılıyor.
AKP tarafından hazırlanarak AKP Gaziantep Milletvekili Sait Kirazoğlu ve çok sayıda AKP milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifine göre Jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait gazinolar, sosyal tesisler, özel, yerel ve kış eğitim merkezleri ile kantinlerin tamamı, bir kısmı veya şubeleri kiraya verilebilecek. Bu şekilde elde edilen gelirler, genel bütçe gelirleri ile ilişkilendirilmeden tesis ve kantin gelirlerine dahil edilecek.
Özel, yerel ve kış eğitim merkezleri ile birlik dışındaki kantinlerin aylık gayrisafi hasılatının yüzde biri her ay genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere ilgili muhasebe birimine yatırılacak.
YÜRÜRLÜKTEN KALKTI
AKP'nin verdiği teklifle ayrıca, mevcut yasadaki, “Ayrıca, Jandarma birlikleri; Genelkurmay Başkanlığının talebi üzerine İçişleri Bakanının, illerde ise garnizon komutanının talep etmesi halinde valinin onayıyla kendilerine verilen askeri görevleri de yaparlar” hükmü de, Jandarma İçişleri Bakanlığı’na bağlandığı için kaldırılıyor.
Daha önce 5 Nisan’da Resmi Gazete’de Yayınlanan yönetmelik ile de, kantinlerin tamamı, bir kısmı veya bazı şubelerinin Devlet İhale Kanunu hükümleri kapsamında kiraya verilmesi ya da üçüncü şahıslara işlettirilmelerinin yolu açılmıştı.
Video Haberler
-
Kremlin'den açıklama geldi: Konuşacaklar mı?
-
Şiddetli yağışlar sürüyor: Acil güvenlik uyarısı yapıldı
-
16 yaşındaki Beyza'yı katleden Selim Tekin öldü
-
Kılıçdaroğlu, 'ayçiçek alım fiyatı' önerisini açıkladı
-
Akbelen Ormanı'nda üçüncü kez keşif yapıldı
-
Börek almaya geldi: SMA hastasının kumbarasını çaldı
-
Boş araziyi 500 ağaçlı meyve bahçesine çevirdi
-
O anlar kameraya işte böyle yansıdı
-
Damada kadın iç çamaşırı giydirip, tasma taktılar
-
Muğla'da feci kaza: Otomobil dereye uçtu, 2 kişi öldü
En Çok Okunan Haberler
-
Cemevi: 'Bilgimiz dışında'
-
12 bin isim var...
-
Yedi aydır korunuyorlar
-
Cemevi Erdoğan'a göre dizayn edildi
-
Çelebi'nin eski silah arkadaşı Ali Türkşen konuştu
-
Sedat Peker'den yeni görüntü
-
'İslamcı için din siyasettir'
-
Yandaş Ersoy ile Erdoğan'ın kuzeni birbirine girdi
-
Motorine indirim geliyor
-
Zorunlu Trafik Sigortası'nda prim tutarı belli oldu