Jean Efflam Bavouzet sanatseverlele buluşuyor

Sakıp Sabancı Müzesi'nde 8 Haziran Cumartesi saat 20:00'de Jean Efflam Bavouzet sahne alıyor.

Yayınlanma: 21.05.2013 - 12:25
Abone Ol google-news

Klasik müziğin dünya çapındaki büyük ustaları, en prestijli salonların ve dev orkestraların muhteşem solistleri, 2012 - 2013 sezonunda İstanbul Resitalleri için Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed'de sahneye çıkacak.

Son beş yılın dünyada en fazla ödül alan klasik müzik sanatçısı, Fransız piyanist Jean-Efflam Bavouzet, Haziran ayında, İstanbul  Resitalleri 2012-2013 sezonunu muhteşem bir finalle noktalayacak.

Birbiri ardına çıkan müthiş albümleri ile Jean Efflam Bavouzet , son yıllarda klasik müzik dünyasının neredeyse mevcut tüm ödül ve ünvanlarını bir mıknatıs gibi kendine çekiyor. Ünlü Fransız piyanist, 2009 Gramophone Ödülleri'nde Pierre-Laurent Aimard (Piyanist), Gustavo Dudamel (Şef) ve Gerald Finley (Bas bariton) gibi büyük müzisyenler ile birlikte 'Yılın Sanatçısı" ünvanına aday gösterilirken aynı yıl BBC Music Ödüllerinde "Yılın En İyi Enstrümantal Albümü" ünvanını kazandı. 2010'yılında ICMA Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Enstrümantal Kaydı", 2011'de Gramophone Ödülleri'nde "En İyi Konçerto", 2012'de BBC Music Magazine Ödüllerinde "Yılın En İyi Orkestral Albümü" ve ICMA'da (International Classical Music Awards) "Yılın Sanatçısı" son yıllarda kazandığı ödül ve ünvanlardan sadece birkaçı. 2011'de Fransa Ulusal Orkestrası ile ABD turnesine çıkan sanatçıyı New York Times "klasik müziğin büyük skalalardaki icracısı" olarak tanımlıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler