Jet Fadıl’dan ‘takas’ oyunu
Binlerce mağdur yaratan Akgündüz Caprice projesinde ‘yeni adres’ gösteriyor.
Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen ve bitiremediği Bayrampaşa’daki Caprice Gold’la yeni mağdurlar yaratan Fadıl Akgündüz bu kez de “takas” projesiyle gündemde. Son bir aydır Caprice Gold mağdurları kendilerine teslim edilmeyen dairelere karşılık İstanbul’daki bir başka proje Halal Homehotel Gayrimenkul’a takasa yönlendiriliyor. Ancak mağdurlar hem Caprice Gold’a yaptığı yatırımdan vazgeçiyor hem de yeni şirkete yüklü miktarda borçlanıyor. Takas için yaklaşık bir ay önce 2 Aralık 2014 tarihinde 100 bin TL’lik sermayeyle kurulan yeni şirketin sahibi ise Fidan Kılbaş. Kılbaş, Fadıl Akgündüz’ün ablası ve Caprice Gold Gayrimenkul şirketinin ortaklarından Avniye Obut ile eşi İbrahim Obut’un ortanca kızı. Kılbaş belgelere göre Caprice Gold Gayrimenkul şirketinin de bir temsilcisi. Avukat Dr. Acun Papakçı yeni şirketle ilgili gelişmeyi, “Şimdi de Caprice Gold şirketi ile organik bağı olan kişilere bir şirket kurularak, ‘Caprice Gold bitmeyecek, gelin bizden gayrimenkul alın, yatırımınızı peşinata sayalım, garanti altına alalım’ denerek para toplanıyor” diye yorumladı.
Binlerce mağdur yaratan Akgündüz’ün borçlarını yeni bir proje ile takas etme girişimi hep uyguladığı bir yöntem. Daha önce Proton araçlarla ilgili toplanan paralar da Jetpa’ya yatırım olarak kabul edilmişti. Daha sonra Jetpa’ya para yatıranların davalarını kazanmasından sonra mağdurlar bu kez hisse takası adı altında Caprice Gold devremülklerine yönlendirildi. Şimdi de bir türlü bitmeyen Caprice Gold projesinin mağdurları için Akgündüz’ün akrabası tarafından kurulan yeni bir şirket adres gösteriliyor. Jetpa mağdurlarının avukatlarından Dr. Papakçı yeni şirketle ilgili gelişmeyi gazetemize şöyle değerlendirdi:
“Son günlerde Caprice Gold yatırımcılarının telefonlarına mesaj gönderiliyor. Caprice Gold yatırımcılarına, yatırımlarının peşinat olarak sayılacağı söylenip gayrimenkul satılmaya çalışılıyor. Projenin adı Halal Homehotel. Şirketin internet sayfasına dikkat edilirse pazarlanan gayrimenkulün resmi üzerindeki sembolde Caprice Gold ‘C’ logosu var. Caprice Gold şirketinin
binlerce yatırımcıdan 1 milyar TL civarında bir yatırım topladığı tahmin ediliyor. Ancak kaç kişiye hangi gayrimenkullerin satıldığı, aynı gayrimenkullerin birden çok kişiye satılıp satılmadığı belli değil. Devremülk satışının tapu müdürlüklerinde yapılması, aksi takdirde satışın geçersiz olmasına rağmen, bir çok kişiye otellerde, satış ofislerinde devremülk satışı yapılmış. Bugüne kadar kısıtlı sayıda yatırımcıya irtifak hakkı tapusu verilmiş. Bu nedenle Jetpa’nın para toplama faaliyetine, makyaj yapılarak Caprice Gold devremülkleri pazarlanmış olduğunu düşünüyoruz.
Jetpa adına para toplanırken, yatırımların azalması üzerine kâr payları ödenmezken, Caprice Gold devremülkleri için kira ödenmemesi söz konusu. Bu nedenle Jetpa’da olduğu gibi yatırımcıların sözleşmenin iptali ve yatırılan paraların iadesi için hukuki adımları atmaya başlamaları üzerine Halal Homehotel’in pazarlanmaya çalışıldığını düşünüyoruz.”
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Suriye'de herkesin konuştuğu ölüm listesi
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Erdoğan'dan işgale 'isimsiz' tepki
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama