Jimmy Durmaz: İlk hedefimiz şampiyonluk

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Jimmy Durmaz, takımın Avusturya kampında TRT Spor'un sorularını yanıtladı

Yayınlanma: 25.07.2019 - 12:18
Jimmy Durmaz: İlk hedefimiz şampiyonluk
Abone Ol google-news

İsveç Milli Takımı'nda Zlatan İbrahimovic ile birlikte oynayan Durmaz, İbrahimovic için ''Ona Galatasaray'ın ne kadar büyük bir takım olduğunu söyledim, inşallah Galatasaray'a gelir.'' dedi.

Tecrübeli futbolcu Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğini düşündüğünü aktarırken ‘’Buraya Gelirken Türkiye’de en büyük kulübe transfer olacağımı düşünerek tercihimi yaptım. Fatih hocadan da böyle bir istek geldiğinde açıkçası çok fazla düşünmedim. Onun gibi biri sizi isteyince iki kez düşünmeye gerek yok.’’ dedi.

Fatih Terim'den övgüyle bahseden Durmaz ‘’Fatih hoca ne istediğin bilen, oyun tarzı belli bir teknik direktör. Çok da iyi biri. Galatasaray gibi büyük takımlarda Fatih hoca gibi teknik adamlara ihtiyaç var.’’ ifadelerini kullandı.

Hangi rollerde daha iyi olduğu konusunda ‘’Geçen sene 8 ve 10 numaralarda oynadım ve bu pozisyonlarda oynamayı çok sevdim. Bu şekilde devam etmek isterim. Hem sağ hem de sol tarafta oynayabiliyorum. Ancak burada önemli olan hocanın benden ne istediği. Fatih hoca ne görev verirse ben de o doğrultuda oynayacağım.’’ diyerek çok yönlü bir futbolcu olduğu mesajını verdi.

Kendi mevkiinde Belhanda ve Feghouli gibi isimlerin bulunduğu konusunda ise ‘’Büyük takımlarda rekabet olması gerekiyor, her mevki için 2-3 oyuncu olmalı ve bunların da kendi arasında rekabet etmesi gerekiyor ki takımı en iyi yere getirsinler. Bu takım için faydalı bir durum. Benim için sorun değil. Daha önce de bu tür ortamlarda bulundum. Futbolu yüksek bir seviyede oynuyorsanız böyle bir rekabet şart.’’ ifadelerini kullandı.

İsveç Milli Takımı'nda birlikte oynadığı Zlatan İbrahimovic sorusuna ise taraftarları heyecanlandıran bir yanıt verdi:

‘’Şu an da LA Galaxy’de oynuyor. Orada son senesi. Neler yapabileceğini göreceğiz. Ona Galatasaray’ın ne kadar büyük bir takım olduğunu söyledim. Ve birazcık da üstünde baskı kurdum. Ibrahimovic ile milli takımda oynadım ve ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu biliyorum. İnşallah Galatasaray’a gelir ve burada da aynı şekilde oynamaya devam ederiz. Açıkçası bu yaşta bile sahada harika işler yapıyor.’’

Yeni sezon hedeflerinin öncelikle şampiyonluk olduğunu söylerken, Şampiyonlar Ligi'ni de en iyi yerde bitirmek istediklerini belirtti: ‘’Her zamanki gibi ilk hedefimiz şampiyonluk. Ama onun öncesin Süper Kupa finalimiz var. Onu da almak istiyoruz. Galatasaray, tarihi çok büyük bir kulüp ve tüm takımlara yenecek güce sahip olduğunu biliyoruz. Özellikle de kendi sahamızda. Dolayısıyla hem Şampiyonlar Ligi’ni en iyi yerde bitirmek hem de ligde şampiyon olmak istiyoruz. ‘’


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler