Kadıköy'de puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de 1-1 berabere kaldı.

Yayınlanma: 24.09.2018 - 22:55
Kadıköy'de puanlar paylaşıldı
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'de 1-1 berabere kaldı. Siyah-Beyazlılar Babel ile 40. dakikada 1-0 öne geçti, Sarı-Lacivertlilerde Ayew 71'de skoru eşitledi.

Siyah-beyazlı ekipte kırmızı kart cezalısı Gary Medel'in yerine savunmanın önünde Atiba Hutchinson görev aldı. Geçen sezonun son haftalarında sakatlık yaşayan ve 2018-2019'un ilk haftalarında aynı sebepten görev almayan Hutchinson, 163 gün sonra ilk kez şans buldu. Atiba Hutchinson, sakatlığı nedeniyle geçen sezonun son 5 haftasında görev alamadı. Kanadalı oyuncu, tedavi sürecinde bu sezonun ilk 5 haftalık bölümünde yine takımını yalnız bırakırken, Avrupa kupalarındaki 7 karşılaşmada da formasından uzak kaldı.

Forvette Babel oynadı
Siyah-beyazlı ekipte Fenerbahçe karşısında forvette Ryan Babel görev aldı. Şenol Güneş, geride kalan 10 maçta suskun kalan Cyle Larin'i derbi maçta yedek soyundurdu ve hücumda Babel'e şans verdi.

Ljajic yedek
Beşiktaş'ın Torino'dan transfer ettiği ve son karşılaşmalarda etkili oyunuyla dikkati çeken Adem Ljajic, derbi mücadelesine yedek başladı. Sarpsborg mücadelesinde ilk 11'de forma giyen Sırp futbolcunun yerine Fenerbahçe karşısında ilk 11'de Tolgay Arslan sahaya çıktı.

Quaresma ve Vida ilk 11'de
Siyah-beyazlı ekipte Ricardo Quaresma ile Domagoj Vida da ilk 11'de şans bulan oyuncular arasında yer aldı. Quaresma, Gökhan Töre'nin yerine orta sahanın sağında görev yaptı. Vida ise Enzo Roco'nun yedek soyunduğu mücadelede Pepe ile savunmanın göbeğinde oynadı.

Adriano yine yok
Beşiktaş'ta dizinde sakatlığı bulunan Adriano Correia, Sarpsborg maçını olduğu gibi Fenerbahçe karşılaşmasında da takımını yalnız bıraktı. Şenol Güneş, Mustafa Pektemek, Güven Yalçın ve Alpay Çelebi'yi ise maç kadrosuna almadı.

Fikret Orman ve yöneticiler tribünde
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, uzun bir aradan sonra Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan derbi maçta tribündeki yerini aldı. Orman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Metin Albayrak, Umut Güner ve Hakan Özköse de karşılaşmayı izledi. Fikret Orman ve beraberindeki isimleri, Fenerbahçeli yöneticiler karşıladı. Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu da takip etti. Karşılaşmada takımlarına destek vermek için stattaki yerlerini alan siyah-beyazlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribüne öncelikle geçmiş sezonlarda Fenerbahçe forması giyen Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Jeremain Lens'i çağırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş tribünlerini selamlayan bu üç futbolcuya tepki gösterdi.

Olaylı maçın ardından ilk kez karşı karşıya geldiler
Fenerbahçe ile Beşiktaş, geçen sezon Kadıköy'de oynanan ancak yaşanan taraftar olayları nedeniyle tatil edilen Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçının ardından ilk kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında 19 Nisan'da oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli taraftarların attığı yabancı maddelerden dolayı Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, başından yaralanmış ve sahayı terk etmişti. Karşılaşma, yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilirken, Türkiye Futbol Federasyonu daha sonra 3-0 hükmen Fenerbahçe'nin galip sayılmasına karar vermişti.

Skrtel yetişmedi, Hasan Ali sahada
Fenerbahçe'de durumu belirsiz olan sakat futbolculardan bir iyi bir de kötü haber geldi. Dinamo Zagreb maçı öncesi sakatlanan Slovak stoper Martin Skrtel, derbiye yetişemedi. Milli takım arasından sakat dönen ve Atiker Konyaspor ile Dinamo Zagreb maçlarını kaçıran Hasan Ali Kaldırım ise iyileşerek formayı İsmail Köybaşı'ndan geri aldı. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Tolga Ciğerci de derbi kadrosunda bulunmadı. Teknik direktör Phillip Cocu, Roberto Soldado ve Nabil Dirar'ı ise maç kadrosuna dahil etmedi. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Volkan Demirel, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Eljif Elmas, Frey, Alper Potuk, Mehmet Ekici, Barış Alıcı, Mathieu Valbuena ve Yiğithan Güveli oturdu.

Şenol Güneş'e tepki
Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e tepki gösterdi. Maç başlamadan Güneş'e küfürlü tezahüratlar yapan taraftarlar, siyah-beyazlıların teknik direktörü sahaya çıkınca da protestosunu sürdürdü. Sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş forması giyen eski futbolcuları Caner Erkin aleyhine de tezahüratlar yaptı. Beşiktaşlı taraftarlar da hem Şenol Güneş'e hem de Caner Erkin'e tezahüratlarla destek verdi.

Koreografi sergilendi
Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi koreografi sergiledi. Tribünlerin tamamını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, seremoni sırasında hazırladıkları görsel şovu gerçekleştirdi. Okul Açık Tribünü'nde yapılan koreografi şovda, "Dalgalandıkça göklerde sevdan bitmez gönüllerde." yazısının yanında, Fenerbahçeli bir taraftarı simgeleyen dev bir pankart yer aldı.

Ali Koç ve Cocu'nun ilk heyecanı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile teknik direktörü Phillip Cocu, görevlerindeki ilk derbi heyecanlarını yaşadı. Sarı-lacivertli kulübün 37. başkanı seçilen Ali Koç, bu görevdeyken ilk derbi heyecanını Beşiktaş karşısında tattı. Sezon başı Fenerbahçe'nin başına geçen Cocu da Türkiye'deki ilk derbi sınavını Beşiktaş karşısında verdi. Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu da Fenerbahçe formasıyla ilk derbi maçlarına çıktı. Yeni transferler Harun Tekin, Reyes, Jailson, Ayew, Benzia ve Slimani, bu heyecanı yaşayan sarı-lacivertli futbolcular oldu.

Appiah ve Lugano derbide
Fenerbahçe'nin eski futbolcuları Stephen Appiah ile Diego Lugano, derbi maçı tribünden takip etti. Sarı-lacivertli formayı 2005-2008'de giyen Appiah ile 2006-2011 arası terleten Lugano, derbi öncesi İstanbul'a geldi. Birlikte Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk sevinci yaşayan ikili, kulüp başkanı Ali Koç'la da bir araya geldi. Taraftarların büyük ilgisiyle karşılaşan Appiah ve Lugano, derbiyi de izledi. İki isme maçtan önce, fotoğrafları ile Fenerbahçe logosunun birlikte yer aldığı resim takdim edildi.

Fenerbahçe'nin genç yıldız adayı, derbide top toplayıcı
Fenerbahçe'nin geleceğin yıldız adaylarından gösterilen 15 yaşındaki futbolcusu Ömer Faruk Beyaz, derbide top toplayıcı olarak görev yaptı. Sarı-lacivertli kulübün geçen ay profesyonel sözleşme imzaladığı Ömer Faruk, derbide top toplayıcı göreviyle saha kenarında yer aldı.

EURO 2024 için birlik mesajı
Fenerbahçeli ve Beşliktaşlı futbolcular, maçtan önce Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı için birliktelik mesajı verdi. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra futbolcular ve hakemler, "Share together (Birlikte paylaşalım)" yazısının önünde fotoğraf çektirdi. Öte yandan, maçta hakem formalarını sırtında, futbolcu formalarının ise kolunda EURO 2024 adaylık logosunun olması dikkati çekti.

FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 1
STAT: Ülker
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşcıoğlu
FENERBAHÇE: Harun, Şener, Neustadter, Reyes, Hasan Ali, Jailson, Mehmet Topal (dk. 56 Eljif Elmas), Ayew, Benzia (dk. 89 Mehmet Ekici), Aatif (dk. 62 Valbuena), Slimani
BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Tolgay, Atiba, Quaresma (dk. 90+1 Necip), Oğuzhan (dk. 69 Ljajic), Lens (dk. 69 Larin), Babel
GOLLER: Dk. 40 Babel, dk. 71 Ayew
KIRMIZI KART: Caner (maç sonrası) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Reyes (F.Bahçe); Tolgay, Oğuzhan, Quaresma (Beşiktaş)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler