Kadını özgürleştir ve yok et

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kitap okuma projesi, kadın düşmanlığında çığır açtı.

Yayınlanma: 11.03.2015 - 06:37
Abone Ol google-news

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilkokul 4. sınıf öğrencilerine dağıttığı kitapta kadınların “özgürleştirilerek yok edilmesi” önerildi. “Çiçek bahçesi” adlı kitapta, “ormanın kralı” diğer hayvanlara, “Dişi olanların da güzellerini seçin. Birçoğunu içki ve uyuşturucuya alıştırarak, bu durumu da normal bir şey gibi göstereceğiz. Sık sık eş değiştirmelerini de alkışlayacağız. Verdiğimiz özgürlükle bizim esirimiz olacaklar. Yani istediğimiz her şeyi yapacaklar” diye sesleniyor.

İstanbul Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Esenler Belediyesi’nin sponsorluğunda ocak ayı başında “Bir Kitap, Bir Dünya” başlığıyla bir proje başlattı. 31 okula çeşitli yazarlara ait 14 kitap dağıtıldı.

 

Ödül ‘umre’

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven’in verdiği bilgiye göre, Çiçek Bahçesi adlı kitapta ormandaki yöneticinin yani kralın, erkek hayvanlarla birlikte, dişi hayvanlar için yaptıkları planlar anlatılıyor. Buna göre dişi olanlara ‘sanatçı’ adıyla meşhur ediliyor, paraya boğuluyor. Uyuşturucu ve içkiye alıştırılarak özgürleştiriliyor. Kral, erkek hayvanlara “Onlara tam bir özgürlük vereceğiz. Verdiğimiz özgürlükle zaten bizim esirimiz olacaklar” diyor. Güven, kitabının yazarının Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Şumnu olduğunu belirtti. Proje Yıldız Teknik Üniversitesi’nce desteklendi.

 

Dönem sonunda sınav

Projede Hüseyin Caneri’nin Ahlak Bilinci, Münire Danış’ın Peygamberlere Yolculuk, Cahit Zarifoğlu’nun Küçük Şehzade, Muhammed Esed’in Mekke’ye Giden Yol, Rasim Özdenören’in Müslümanca Yaşamak gibi kitapların da yer aldığı öğrenildi. Öğrenciler haftada bir “fikir teatisi” yaptıklari kitaplardan dönem sonunda sınav oluyor.

 

Kadına şiddet böyle besleniyor

Türkiye’nin her geçen gün kadın cinayetleri ile sarsıldığını söyleyen Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, şöyle devam etti: “Var olan şiddet eğitimle besleniyor. Ahlaki ve dini gerekçelerle ayrımcı yaklaşan zihniyet, kurumlarımıza damgasını vuruyor. Her şey, kadını örgün eğitimden, sosyal hayattan dışlama üzerine kurgulanıyor.”

 

‘Ahlaksız kadın’ tanımı akıllarda

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, konunun bir diğer boyutuna dikkat çekiyor: “Genç zihinlere enjekte edilen cinsiyet ayrımcılığı ve dini - ahlaki referansları kullanarak beslenen ahlaksız kadın tanımları yarın daha da fazla yaşanacak şiddetin silahı. Çalışan kadın ahlaksızdır diyenler cinayetlerin failidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler