Kakava ateşi bu yıl çocuklar için yandı

Kırklareli Belediyesi'nin bu yıl 27'ncisini düzenlediği "Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali" bu yıl ‘’Çocuk ‘’ temasıyla düzenleniyor.

Yayınlanma: 18.05.2017 - 12:42
Abone Ol google-news

Kırklareli Belediyesi’nin bu yıl 27.sini düzenlediği Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, 17 Mayıs 2017 tarihinde başladı. Edebiyat, sanat, kültür ve siyaset alanından bir çok etkinliği barındıran festival bölge halkının geleneksel olarak düzenlediği en büyük etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Festivalin teması: Çocuk

Baharın habercisi olarak kabul edilen festival, bolluk ve bereketi simgelediğine inanılıyor. Son yıllarda ülkenin en büyük sorunlarından birinin çocuk istismarı olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, bu nedenle festivalin temasının ‘Çocuk’ olarak belirlediklerini ifade etti.

Çöpten müzik çıktı

Kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde ilk gösteri ‘Kırklareli Belediyesi Organik Ritim Topluluğu’na aitti. Temizlik İşleri bölümündeki belediye görevlilerinden oluşan grup, çöp teneke ve konteynırlarını kendilerine müzik aleti yaptı.

Ritim grubunun gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Kesimoğlu tüm konukları kendi dillerinde selamladı. Başkan Kesimoğlu, bu yılki ana temanın ‘Çocuk’ olması nedenini Aziz Nesin’in ‘Kalp Her Zaman Soldan Atar’ şiiriyle anlattı. Kesimoğlu, hem çocuklara hem de içimizdeki çocuklara şiirden şu satırlarla seslendi:

“Öyle acılar çeksem / Öyle acılar çeksem ki çocuklar / Size hiç acı kalmasa Öyle ölsem / Öyle ölsem ki çocuklar / Size hiç ölüm kalmasa!”

Kakava Ateşi yandı

Konuşmanın ardından, 1600 yıllık mitolojik hikayesi olan ‘Kakava Ateşi’ konuklar tarafından yakıldı. Makedonya ve Bulgaristan’dan katılan folklor ekiplerinin gösterisiyle devam eden festivalin ilk günü fotoğraf sergisi, konserler, tiyatro oyunları ve müzik dinletileriyle devam etti. Günün son etkinliği ise Tuna Kiremitçi’nin ‘Edebiyattan Müziğe’ başlıklı dinletisi oldu.

Festivale, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Vali Yardımcısı Sıtkı Kocakundakçı, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ile Uğur Dündar katıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler