Kapadokya'da turistlerin gözdesi: Atlı turlar

Tarih ve doğanın eşsiz güzelliğinin buluştuğu Kapadokya bölgesinde, turistlerin farklı alternatifler sunan atlı turlara olan ilgisi artıyor.

Yayınlanma: 14.05.2013 - 10:23
Abone Ol google-news

Kapadokya'nın merkezi konumundaki Nevşehir'in el sanatlarıyla ünlü ilçesi Avanos'taki at çiftlikleri yerli ve yabancı turistlere peribacaları, vadiler ve Kızılırmak nehri boyunca turlar düzenliyor.

Avanos'ta bir binicilik merkezinin müdürü Özcan Gökçe yaptığı açıklamada, çiftliklerinin geniş gezi parkurlarından oluştuğunu, yerli ve yabancı turistlere 'güzel atlar ülkesi' Kapadokya'da farklı bir deneyim sunduklarını söyledi.

Merkezlerine gelen turistlerin saatlik, günlük ve haftalık atlı tur paketlerinden birini tercih edebildiklerini belirten Gökçe, ''Günlük ve kamplı turlar olmak üzere iki seçenek var. Günlük turları daha çok yerli turistler tercih ediyor. Kamplı turlara ise yabancı turistler ilgi gösteriyor. Bölgede atlı turlar her sene artan ilgi nedeniyle yaygınlaşıyor'' dedi.
Gökçe, 2 saatlik turları genelde Kızılırmak Nehri çevresinde gerçekleştirdiklerini, 4 saat ve üzerindeki turlarda ise vadilere girme imkanı sağladıklarını ifade etti.

2 saatte kadar olan turlara biniş tecrübesi olmayanların, 2 saatin üzerindekilere ise daha önceden biniş tecrübesi bulunanların katıldığını anlatan Gökçe, ''Hafta sonları çok yoğun oluyoruz. Çocuklar için 10 dakikalık padok turları da var. Yabancılar binicilik konusuna daha çok ilgililer. Biz ne kadar da ata sporu olarak görsek de günümüzde bincilik konusunda yabancılar bizden daha da önde'' diye konuştu.


Kapadokya vadilerine kamplı tur

Bölgeye gelen yabancı gruplardan çok sayıda kamplı tur talebi aldıklarını, 2 günlük, 3 günlük ve 1 haftalık programlar düzenlediklerini kaydeden Gökçe, bu turlara katılanları her gün farklı bir bölgeye götürdüklerini ve güzergahlarının genelde Kapadokya'nın önemli vadilerinden oluştuğunu söyledi.

Kısa bir bilgilendirmeden sonra turistlere en uygun at seçiminin yapılarak, rehberler eşliğinde gezinin başladığını ifade eden Gökçe, şöyle devam etti: "Haftalık turlarımızda ilk gün Avanos'tan başlayıp Kapadokya'nın en geniş yer altı şehirlerinden birini ziyaret edebilecekleri Özkonak beldesine gidiyoruz. Ardından Ziyaret Dağı'ndan Avanos'a dönülüyor. İkinci gün Avanos'tan küçük bir balıkçı kasabası olan Sarıhıdır istikametine doğru turumuz devam ediyor. Öğle yemeği için Saruhan Kervansarayı'nda yemek molası veriyoruz. Öğleden sonra bölgenin simge peri bacalarının olduğu, Zelve, Paşabağları istikametinden Çavuşin beldesine kadar gidiliyor ve burada kamp yapılıyor. Üçüncü gün Çavuşin'den Beyaz Vadi takip edilerek, Uçhisar'a geçiyoruz ve burada Güvercinlik Vadisi içerisinden devam edip, Göreme beldesine ulaşıyoruz. Diğer günler de Zemi Vadisi, Ortahisar, Mustafapaşa, Ürgüp, Kızıl Vadi gezileriyle turu tamamlıyoruz."

Tur süresince turistlere Nevşehir'in yöresel yemeklerinden oluşan menülerin ikram edildiğini belirten Gökçe, 2 günlük turların fiyatının 650, 3 günlük turların bin 50, haftalık turların ise 2 bin 450 lira olduğunu sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler