Karting pistindeki ölüm için 537 bin TL tazminat

Adapazarı'nda, bir alışveriş merkezi yanındaki go- kart pistinde meydana gelen ve üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Tuğba Erdoğan'ın başının koparak ölmesiyle ilgili açılan tazminat davasında mahkeme go kart işletmecisi iki kardeş ile aracı ithal eden firmanın toplam 537 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Yayınlanma: 11.05.2016 - 11:44
Abone Ol google-news


Adapazarı'nda, 3 yıl önce bir alışveriş merkezinin bahçesinde bulunan go kart pistindeki feci olayda Sakarya Üniversitesi öğrencisi Tuğba Erdoğan arkadaşları ile go kart kullandığı sırada atkısının aracın aksına dolanması sonucu başı koparak ölmüştü. Feci kaza sonrasında pistin işletmecisi Yunus ve Ömer Malkoç kardeşler mahkemece 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptılırken, bu ceza daha sonra 18 bin lira para cezasına çevrilmişti.

Ceza davası sonrası acılı aile, alışveriş merkezi, Adapazarı Belediyesi, işletmeci ve go kart araçlarını ithal eden firma aleyhine tazminat davası açtı.

Sakarya 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde süren yargılamada bilirkişi kazanın go kartlardaki kusurdan dolayı meydana geldiği yönünde rapor vererek kusur oranını yüzde 50 ithalatçı firmaya, yüzde 50 de işletmecilere vermişti. Bugün karara çıkan davada mahkeme belediye ve alışveriş merkezinin sorumluluğu olmadığını tespit ederek, işletmeci iki kardeş ve aracı ithal eden firmayı tazminata hükmetti.

Karara göre go kart ithalatçısı ve go kart pisti işletmecileri anne ve babaya ayrı ayrı 150, 2 kardeşe 50'şer bin lira olmak üzere toplam 400 bin lira manevi, anneye 74 bin 711 lira 30 kuruş, babaya 62 bin 463 lira 58 kuruş olmak üzere toplam 137 bin 174 lira 88 kuruş maddi tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme aileye ödenecek tazminatın davanın açıldığı 7 Şubat 2013 tarihinden ödenmesine de karar verdi. Yıllık yaklaşık 45 bin lira faizle birlikte bu rakamın 700 bin lirayı geçtiği ifade ediliyor.

İşletmecilerin ve ithalatçı firmanın avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtirken, ailenin avukatı Hasan Hilmi Yavuz, "Bilirkişi raporunda bu araçları üreten ithalatçı firma araçtaki kusur bakımından yüzde 50 oranında kusurlu bulundu. Aracın arkasındaki motorun aksı açıktı. Motorun aksı açık bir şekilde olduğu için kazanın meydana gelmesindeki en büyük faktör de bu olduğu için yüzde 50 oranında ithalatçı firmaya verildi. Yüzde 50 oranında ki kusuru ise hiçbir güvenlik tedbiri almayan işletmeye verildi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler