Katliamın birinci yılında anma

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7'si 44 kişinin öldürüldüğü katliamın birinci yılı dolayısıyla bugün köyde mevlit okutulacak.

Yayınlanma: 04.05.2010 - 10:49
Abone Ol google-news

Sevgi Çelebi ile Habip Arı'nın, geçen yıl 4 Mayıs akşamı nişan töreni için bir araya gelenlerin bulunduğu köy muhtarı Hacı Halim Çelebi'nin evine uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 7'si çocuk 44 kişi yaşamını yitirdi. Bugün, kanlı saldırının birinci yılını doldurması nedeniyle köy sakinleri, yakınları için Mevlit okutacak. Mevlit için çevre köylerden gelen çok sayıda yurttaş, mezarlığı ziyaret ederek dua okudu. Mevlit için gelenler arasında saldırıda yaşamını yitiren köy imamı Kazım Ozan'ın babası İzzet Ozan ile annesi Neriman Ozan da yer aldı.

Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, saldırıyı gerçekleştirenlere verilecek cezalar sayesinde adaletin yerini bulacağını ifade ederek, şunları söyledi:

''Böyle bir acı hiç bir zaman unutulmaz. Allah hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın. Bugün katliamın birinci yılı nedeniyle mevlit veriyoruz. 10 bin kişilik yemek hazırlıyoruz. Katliam nedeniyle yetim ve kösüz kalan çocukların durumu şimdi daha iyi. Hayat devam ediyor. Bu çocukları çok iyi yetiştirmeliyiz. Katliamda hayatını kaybeden imam Kazım Ozan'ı unutmadık. O da bizim akrabamızdı. Anne ve babası iki gündür bizimle birlikte burada. Vereceğimiz mevlite katılacaklar. Daha sonra biz Ankara'ya gidip oradaki mevlite katılacağız.''
 

''Acılar paylaştıkça azalır''

Baba İzzet Ozan, Türkiye'nin vicdanını yaralayan ve herkesin üzüldüğü olayın birinci yılını doldurduğunu vurgulayarak, ''Köydeki tüm insanlarla kardeşiz. Onları çok seviyoruz. Acıları beraber paylaşmak istedik çünkü acılar paylaştıkça azalır'' dedi.

Göz yaşlarına hakim olamayan anne Neriman Ozan da her yıl köye gelip oğlunu anacaklarını söyledi.

Katliamda yakınlarını kaybeden Rukiye Çelebi, aradan bir yıl geçmesine rağmen acılarının dinmediğini belirterek, ''Bin yıl geçse bile bu acı dinmez'' diye konuştu.

Mardin Valiliğinin bir yıldır yemek yapmak için köyde görevlendirdiği aşçı Mehmet Acar ise 10 bin kişiye yemek hazırladığını belirterek, yemek için 1 ton 200 kilogram et, 700 kilogram pirinç ve 600 kilogram kuru fasulye kullandığını söyledi. Mevlit töreni saat 17.00'de başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler