Keçiören'deki pazar kavgasında 'AKP'li belediyenin A takımı' detayı

"Pazarda ezik şeftali kavgası" denilerek servis edilen olayda gerçek ortaya çıktı. Ankara’nın Keçiören ilçesinde önceki gün pazaryerinde çıkan olaylarda pazarcılar gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir pazarcı, “40 kişi arkadaşımızı linç ediyorlar. Mevzu belediye ve A takımı. Gayrı meşru bir yapılanma” dedi.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 11:18
Keçiören'deki pazar kavgasında 'AKP'li belediyenin A takımı' detayı
Abone Ol google-news

Ankara’nın Keçiören ilçesinde önceki gün pazaryerinde çıkan olaylarda pazarcılar gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir pazarcı, “40 kişi arkadaşımızı linç ediyorlar. Mevzu belediye ve A takımı. Gayrı meşru bir yapılanma” dedi. AKP yönetimindeki Keçiören Belediyesi'nden ise, “Yıllarca pazarlarda oluşturulmak istenen mafyavari gayri resmi yapılara vatandaşımızın huzurlu alışveriş yapabilmesi için izin vermedik” açıklaması yapıldı. 

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan ise “Kamuoyunda A Takımı diye adlandırılan, belediyenin görevlileri; pazar esnafı arkadaşa fiziki şiddet uygulayıp, müdahale ediyor” dedi.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Etlik semtindeki pazaryerinde önceki gün akşam saatlerinde iki grup arasında kavga çıktı. Kavganın, aldığı şeftaliyi iade etmek isteyen bir müşteri ile bir pazarcı arasında çıktığı ve bir süre sonra büyüdüğü iddia edildi. Polisin müdahale etmesiyle 13 pazarcı gözaltına alındı. Gözaltına alınan esnaflardan biri, olayı ANKA Haber Ajansı’na şöyle aktardı:

“MEVZU BELEDİYE VE A TAKIMI”

“Vatandaşla hiçbir alakası yok. Başkan yardımcısı, pazara geliyor. Şeftaliye bakıyor. 5 milyona da (lira) şeftali var, 15 milyona da (lira) şeftali var. Arkadaşın şeftalisi ufakmış. Toplattırmaya çalışıyor. Çocuk da diyor, ‘başkanım, ezik değil, çürük değil; sadece ufak. Olay bu. Ondan sonra A Takımı diye bir grup oluşturmuşlar, gayrı meşru. Bunu götürüyorlar, köşeye. Başkan da orada, başkan ağzını bozuyor. Ağza alınmayacak bir kelime kullanıyor, belediye başkanı. 40 kişi arkadaşımızı linç ediyorlar. Ondan sonra biz de arkadaşımız için geldik, ilk etapta bize ölmüş dediler. Bütün pazarcılar olarak toplandık. Mevzu bu. A takımı, A takımı diye bir grup oluşturmuşlar. Biz arkadaşımız için gelmişiz. Hatta halk bize destek verdi. Alkışları ile bize destek verdi. Bizim halkla ne sorunumuz olabilir ki… Veli nimetimiz. Mevzu belediye ve A takımı. Gayrı meşru bir yapılanma.

“ÇOCUĞU ÖLÜ DİYE BIRAKIYORLAR”

Arkadaşı aldıktan sonra, belediye başkanı ağzını bozuyor. Bir belediye başkanına yakışır mı, esnaf ya, böyle bir şey var mı? Kimin olsa zoruna gider. Çocuğu ölü diye bırakıyorlar. Yanlış algılanmasın, halka bir şeyimiz yok. Emniyetle işimiz yok, belediye sıkıntı, belediye ve çetesi…

“BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRIM VAR, BÖYLE BİR ZULÜM OLMAZ”

Her tarafında yara var. Düşünsene, 30 kişi bir insana saldırır. Sen ne yapabilirsin? Ucuz atlatmış. Sıkıntı büyümesin diye gözaltı yaptılar. Emniyetle sorunumuz yok. Belediye başkanına bir çağrım var. Böyle bir zulüm olamaz. Gerçekten zulüm. Yıllardan beri çekiyoruz.”

Öte yandan, CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan; şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sahada arkadaşlarımızın yaptığı araştırma çerçevesinde, öğrendiğimiz bilgi şu şekilde: Keçiören Belediyesi’nde görevli, başkan yardımcısı diye biliyoruz, bir arkadaş, Pazar esnafı ile bir ürünün kalitesi ve fiyatı konusunda bir münakaşa yaşıyor. Bu münakaşa sonrasında, kamuoyunda A Takımı diye adlandırılan, belediyenin görevlileri; pazar esnafı arkadaşa fiziki şiddet uygulayıp, müdahale ediyor.

“ZATEN KEÇİÖREN’DEKİ PAZARLARDA BİR GERGİNLİK VAR”

Bu şiddet sonrasında da benzer olayların devamlı yaşanması neticesinde, zaten Keçiören’deki pazarlarda bir gerginlik var, esnaflar ve belediye çalışanları arasında. Bu fiziki müdahale sonrasında da esnaf ayaklanıyor ve bu konuda ciddi bir tepki gösteriyor. Kamuoyunda görüntülerini de izlediğimiz, birkaç vatandaşımızın yaralandığı, gözaltına alınan esnaflarımızın olduğu olaylar cereyan ediyor.

Buradaki sıkıntının sebebi; Keçiören Belediyesi’nin kamusal alandaki yetkisini aşıp, güvenlik birimlerinin yetki alanına girmesi ile başlıyor. A takım isimli grup, parklarda da asayiş ve düzen sağlama yönünde uygulamalar oluyor. Bu grup ile Keçiören esnafı arasında, Keçiören halkı arasında ciddi gerginlikler yaşandığı zamanlar oldu, geçmişte.

“BELEDİYE YETKİLERİNİ AŞMAZSA…”

Bizim burada belediyeye tavsiyemiz: Tabii ki bir güvenlik, asayiş sağlanmak zorunda. Bunun da belediyeye düşen kısımları var. Ancak bunun yolu, sivil giyimli, ne olduğu belirsiz personeller değil de güvenlik kıyafeti giymiş, özel güvenlik belgesi, yetkisi olan; kamu tarafından, emniyet birimleri tarafından yetkilendirilmiş, isimler ve belediye görevlileri aracılığı ile yapılması daha sağlıklı olacaktır. Belediye yetkilerini aşmazsa daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyoruz.”

ALTINOK, “YETKİLERİMİZ DAHİLİNDE” DEMİŞTİ

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, pazardaki olayın ardından, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şu mesajı vermişti:

“Yıllarca mafyaya, pazar mafyasına karşı vatandaşlarımızın huzurlu alışverişi için elimizden geleni yaptık. Ne eyvallah ettik ne de vatandaşımızı ezdirdik. Doğru esnaf başımızın tacı ama vatandaşa hakaret eden, çürük mal satan esnafa da müsaade ve müsamahamız olmadı. Bundan sonra da olmayacak, bu böyle biline. Yetkilerimiz dahilinde gerekli işlemler yapıldı ve yapılmaya devam edecektir.”

BELEDİYEDEN YAZILI AÇIKLAMA 

Keçiören Belediyesi ise, ANKA Haber Ajansı’na yazılı olarak şu açıklamayı yaptı:

"Etlik Osmanlı Semt Pazarı’nda meydana gelen olay çürük mal satışı yapan bir pazarcı esnafı ile vatandaşımız arasında yaşanmıştır. Vatandaşımız satın aldığı şeftalinin çürük olduğunu görünce iade etmek istemiş ancak pazar esnafının küfür ve hakaretlerinin yanı sıra konuyu takip eden zabıta görevlilerine bıçak çekmiş ve saldırmışlardır. Bunun üzerine denetim yapan zabıta ekiplerimiz ve belediye görevlilerimiz olayı yatıştırmak için tekrar müdahale etmiş ancak pazar esnafının olayı büyütmesi ile büyük bir arbede yaşanmıştır. Aynı esnaf yanında getirdiği bir kadını küfür ve hakaret etmeye de teşvik ederek olayları iyice provoke etmiştir.

"4 KİŞİ TABURCU EDİLDİ"

Olay yerine intikal eden ve arbedeye müdahale eden polis ekiplerimiz ve çevik kuvvet birimi pazar esnafı tarafından atılan patates ve soğanlarla karşılaşmıştır. Emniyet güçlerimiz olayların daha da büyümemesi için havaya uyarı ateşi de açmıştır. 4 kişinin yaralandığı olayda 13 pazarcı esnafı gözaltına alınmış ve gerekli yasal işlem uygulanmıştır. Yaralanan 4 kişi yapılan müdahalelerin ardından tedavi gördükleri hastaneden taburcu edilmişlerdir.

"MAFYAVARİ YAPILARA İZİN VERMEDİK"

Keçiören’e ve Keçiörenlilere hizmetkâr olduğumuz 1994 yılından bugüne kadar şehrimizde huzur ve güvenliğin tesis edilmesi için emniyet birimlerimizle birlikte iş birliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıllarca pazarlarda oluşturulmak istenen mafyavari gayri resmi yapılara vatandaşımızın huzurlu alışveriş yapabilmesi için izin vermedik. Vatandaşımızı ezdirmemek için pazarlarımızda denetimlerimiz sürekli devam ediyor. Doğru ve dürüst ticaret yapan esnaflarımız ise başımızın tacıdır. Vatandaşımıza hakaret eden, çürük mal satan esnafa da asla müsaade ve müsamaha göstermiyoruz. Vatandaşlarımız pazarlarımızdan gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilirler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler