Kemal Batmaz'ın ağabeyine 'örgüt yöneticiliğinden' iddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün sivil imamlarından Kemal Batmaz'ın tarih profesörü olan ağabeyi Şakir Batmaz hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlaması ile iddianame düzenledi.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 21:44
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nden kaçarken yakalanan Deniz Kuvvetleri İmamı Kemal Batmaz’ın ağabeyi, eski Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Batmaz hakkında FETÖ terör örgütü yöneticisi olmak suçundan dava açtı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir tarafından hazırlanan iddianame, ağır ceza mahkemesine sunuldu. İddianamede FETÖ terör örgütü yöneticisi olmak suçundan cezalandırılması istenen Şakir Batmaz’ın Kayseri’de örgüt üyeliğinden yargılandığı davada 25 Mayıs 2017’de beraat ettiği anımsatıldı. Ankara Savcılığı’nın operasyonunda 27 Ekim 2017’de gözaltına alınan, 10 Kasım’da tutuklanan Batmaz’ın itirafçı olduğu anlatılan iddianamede, Batmaz’ın Fethullah Gülen için “bir tarihçi olarak analiz ettiğimde, yaşadığı bölge itibarı ile Ermeni asıllı olduğunu düşünüyorum” dediği kaydedildi.

Şakir Batmaz’ın lise ve üniversite yıllarından itibaren FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olduğu belirten savcı, sanığın özellikle Nevşehir Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi’ndeki faaliyetleri ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Arşivleri Komutanlığında yaptığı çalışma/çalışmaları incelendiğinde FETÖ terör örgütü izlerinin bulunduğunu anlattı. FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri İmamı olan Kemal Batmaz’ın abisi olan Şakir Batmaz’ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile 2000’li yıllardan beri irtibatlı olduğu ifade edilen savcı iddianamesinde, Şakir Batmaz’ın Erciyes Üniversitesi FETÖ yapılanmasında üst düzey sorumlu ve rektör adayının belirlenmesinden akademik kadro alınmasına kadar üniversitede söz sahibi olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler