KESK'in 14. kuruluş yıldönümü

KESK Genel Başkanı Sami Evren, KESK tarihinin, sendikal hak ve özgürlüklerle demokrasi mücadelesi tarihi olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 08.12.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

KESK Genel Başkanı Sami Evren, KESK'in 14. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 8 Aralık 1995'te kurulan KESK'in gücünü sadece 14 yıllık deneyiminden değil, hak ve özgürlükler mücadelesinden aldığını ifade etti.

Yürütülen mücadele neticesinde sendikal hakların yanında önemli kazanımlar elde edildiğini anlatan Evren, on binlerce kamu emekçisinin bedeller ödeyerek yürüttüğü meşru ve fiili mücadelenin, kararlılıklarının en önemli göstergesi olduğunu belirtti. Evren, şunları kaydetti:

''KESK tarihi sendikal hak ve özgürlüklerle demokrasi mücadelesi tarihidir. KESK tarihi, baskılara boyun eğmeyenlerin, barışa ve kardeşliğe yürüyüşün, haklılığın, onurun ve kararlılığın tarihidir.

Bu nedenle, kamu emekçileri, iş yerlerinde, sokaklarda, kısacası yaşamın her alanında uygulanan sermaye yanlısı politikalara, yarattığı tahribata, savaşa, sömürüye, ırkçılığa, şovenizme ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadelesini sürdürmeye kararlıdır.
Geçmişte sendika kurma hakkını nasıl ki fiili ve meşru eylem anlayışı ve pratiğiyle elde ettiysek bugün de toplu iş sözleşmesi ve grev hakkı ve daha demokratik bir yaşam için aynı inanç ve kararlılıkla mücadelemizi yükseltiyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler