“Kestim kara saçlarımı ….”

Gülten Akın dizeleri ilk kez İş Sanat’taydı...

Yayınlanma: 24.01.2018 - 11:20
Abone Ol google-news

İş Sanat’ın 22 Ocak Pazartesi akşamı gerçekleşen “Kestim Kara Saçlarımı…” adlı şiir dinletisinde ilk kez Gülten Akın Cankoçak (23 Ocak 1933 – 4 Kasım 2015) ’ın dizeleri seslendirildi.

Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini yaptığı, dinletide özgünlüğü, derinliği, coşku, cesaret ve samimiyetiyle “kendi gibi olan” Gülten Akın’ın şiirlerini ünlü tiyatro sanatçıları Tilbe Saran, Hümay Güldağ ve Aslı Yılmaz okudular. Onlara ekranda Nuri İyem tabloları, kemanlarda Seda Subaşı ve Ceren Gürkan, viyolada Deniz Yücel, çelloda Şemsa İdil Ural’ın olduğu dörtlü eşlik etti.

 Sanatçılar, ilk dönem şiirlerinde doğa, aşk, ayrılık, yalnızlık, özlem gibi temalara ağırlık veren, 1970’lerden sonra toplumsal konulara yönelen, Dil Derneği, İnsan Hakları Derneği gibi demokratik kitle örgütlerinde kurucu ve yönetici olarak çalışan, Yunus Emre(2006), Metin Altıok(2014) Şiir Ödülü ve Erdal Öz Edebiyat Ödülü gibi saygın birçok ödül ile taçlandırılmış olan 2004 TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Gülten Akın’ın şiir atlasından kimi bestelenmiş 56 şiirini seslendirdiler.

 Dinleti, şairin can yoldaşı Yaşar Cankoçak’a armağan ettiği ‘Kestim Kara Saçlarımı’(1960) kitabından Tilbe Saran’ın okuduğu:

 

“……

 

Kestim kara saçlarımı -n’olacak şimdi-

 

Bir şeycik olmadı -Deneyin lütfen-

 

Aydınlığım deliyim rüzgarlıyım

 

Günaydın kaysıyı sallayan yele

 

Kurtulan dirilen kişiye günaydın

 

Şimdi şaşıyorum bir toplu iğneyi

 

Bir yaşantı ile karşılayanlara

 

Gittim geldim kara saçlarımdan kurtuldum”  dizeleriyle sona erdi.

 İş Sanat’ın her ay başka bir başlık altında ve farklı bir sahneleme ile gerçekleşen halka açık dinletilerinde 13 Şubat Salı akşamı saat 20.30’da usta şairlerin aşk şiirleri seslendirilecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler