"Kıbrıs için zaman azaldı"

Uluslararası Kriz Grubu'nun Kıbrıs Projesi Direktörü Hugh Pope, Wall Street Journal'da yayımlanan makalesinde Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için "zaman tükendiği"ni belirterek, "Nisan'dan itibaren anlaşmazlığın sonraki aşaması düşmanca bölünme olabilir" uyarısını yaptı.

Yayınlanma: 21.10.2009 - 11:20
Abone Ol google-news

Uluslararası Kriz Grubu'nun Kıbrıs Projesi Direktörü Hugh Pope, Wall Street Journal'da yayımlanan "Kıbrıs'ta çözüm için zaman tükeniyor" başlıklı makalesinde "Nisan'dan itibaren anlaşmazlığın sonraki aşaması düşmanca bir bölünme olabilir" diye yazdı.

Halen Kıbrıs'ta sürdürülen müzakerelerin uzun yıllardan beri en iyi şans olduğunu, görüşmelerin sandığından daha iyi gittiğini savunan Pope, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, Nisan ayında seçimle karşı karşıya bulunduğuna işaret ederek o tarihe kadar bir anlaşma sağlanması gerektiğini söyledi.

 

AB'ye 'destek ver' çağrısı

Pope, çözümün bulunmaması halinde tüm tarafların kaybedeceği uyarısını da yaptığı makalesinde AB-NATO işbirliğindeki olumsuz ortamın da daha kötüleşeceğini belirterek, "Buna rağmen AB ülkelerinin çoğunun sorunun çözümü için en ufak bir destek vermediği"ni vurguladı. Makalede şöyle denildi:
"Süreci, Kıbrıs'taki iki lidere baskı yaparak ve Türkiye'ye, AB üyeliğinin tüm objektif kriterlerini yerine getirdiğinde katılma perspektifinin açık olduğu yönünde güvence vererek desteklemek AB'nin çıkarına. Ve, barış yapıcısı bölgesel güç itibarına uygun hakeret etmek ve elini uzatıp Rumlara bir çözümün hızlı bir kuvvet çekilişi ile birlikte uygulanılacağı ve normalleşmenin herkes için yararlı ve güvenli olacağına inandırmak ise, Türkiye'nin çıkarına."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler