Kılıç: Aklın yolu bir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, BDP'nin TBMM çalışmalarına katılma kararına ilişkin, ''Aklın yolu bir, doğrunun yolu bir. Eğer aklı ve doğruyu, hakikati buldularsa ne ala. Bundan sonra da inşallah doğrular üzerinden siyaset yapmayı denerler, öğrenirler'' dedi.

Yayınlanma: 28.09.2011 - 17:08
Abone Ol google-news

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BDP'nin Meclis çalışmalarına katılma kararı aldığı hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıç, şunları söyledi:

''Millet iradesinin tecelligahı TBMM'dir. Biz başından itibaren Türkiye'de siyasetin yapılacağı yegane meşru adresin TBMM olduğunu hep söyleye geldik. Aklın yolu bir, doğrunun yolu bir. Eğer aklı ve doğruyu, hakikati buldularsa ne ala. Bundan sonra da inşallah doğrular üzerinden siyaset yapmayı denerler, öğrenirler. Bunları kendileri adına dilemek lazım. Meşru siyasetin millet iradesinin tecelligahı olan TBMM'de biz 780 bin kilometre üzerinde 74 milyon insanımıza hizmet etmenin geceli gündüzlü mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleye her kim gelir meşru zeminde, hukuk zemininde, hukuk devletinin gerekleri doğrultusunda katkı sağlarsa sadece oyunu aldığı insanlarımızın kendilerinden olan beklentilerini yerine getirmiş olurlar.''

Kılıç, BDP'nin kararının sürpriz olmadığını, bunu çok önemli bir detay olarak görmediğini belirterek, TBMM'nin katılan milletvekilleriyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de, BDP'nin TBMM çalışmalarına katılmasına ilişkin, ''Gelmeleri gerekiyordu ve geldiler. İyi olur'' değerlendirmesinde bulundu.

Eker, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin sürece BDP'nin dahil edilip edilmeyeceği sorusuna ise ''Meclis'te olan herkesle biz bu konuyu konuşacağımızı söyledik. Uygun zemin TBMM'dir, meseleler orada konuşulur. Anayasa da başka meselelerde'' karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler