Kılıçdaroğlu: Aday olmayacağım

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanlığına aday olmayacağını bildirdi.

Yayınlanma: 10.05.2010 - 11:53
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gelişinde Esenboğa Havalimanında, gazetecilerin Deniz Baykal'ın istifasına yönelik sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, ''Sayın Baykal'a gerçekten hepimizi rahatsız eden bir haksızlık yapılmıştır. Toplum vicdanı bunu kabul etmiyor. Üzüntülüyüz, keşke bunların hiçbiri olmasaydı'' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin ''Önümüzdeki günlerde kurultay var, genel başkanlığa aday mısınız?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Hayır hayır, öyle bir şey söz konusu değil. CHP kurumsal kimliği olan bir partidir. Kurumun yetkili organları görevdedir. Onların vereceği her karara bir partili olarak biz de uyacağız. Kesinlikle öyle bir şey yok'' yanıtını verdi.

 

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, partisinden istifa eden Genel Başkan Deniz Baykal'ın kurultayda aday olmayacağını söyledi. Özyürek, partililerin Baykal'ı genel başkan olarak görmek istediğini de sözlerine ekledi.

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Genel Başkan Deniz Baykal'ın istifasının ardından şunları kaydetti:

"Bizim için de sürpriz oldu. Kendisi size de biraz önce okuduğu açıklamasını okuduktan sonra istifa kararı aldığını söyledi. Hepimizde şok etkisi yaptı. Beklemediğimiz bir karardı. 4 gündür genel başkanımız şahsında CHP'ye ağır suçlamalar yapılıyordu. Partimiz komploya kurban edilmeye çalışıyordu.

Bu bizim için çok zor bir durumdur. CHP ile Deniz Baykal özdezleşmiştir. 15 gün sonra kurultay var. Kurultayda gerkeli değerlendirmeyi yapacaktır. Kendisi her durumda mücadeleye devam edecektir. CHP'nin mücadelesi laik demokratik Cumhuriyet'i yaşatma mücadelesidir. Bu mücadeleye partimiz en ufak bir yara almadan devam edecektir.

Biz de sizden yarım saat önce öğrendik. Şimdiden söyleyebilceğim normal kurultay sürecinin devam edeceği.

Hepimizin gönlünde Baykal'ın tekrar bu sorumluluğu üstlenmesidir.Ama kendisi ben bu kurultaya katılmayacağım dedi. CHP'ye bir dizayn etmek isteyenler için de bu alanı boşaltıyorum."

 

İzmir İl Başkanlığı üzgün

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını eşiyle birlikte düşündüğünü belirterek, ''Sayın Baykal'ın eşiyle de konuştum. Kesin kararlı olduklarını söylediler. 40 yıllık bir yıldız bugün siyaset sahnesinden kaymıştır'' dedi.

 

İlgili haberler için tıklayınız:

BAYKAL: İSTİFA EDİYORUM

DENİZ BAYKAL'IN HAYAT HİKAYESİ

KILIÇDAROĞLU BAYKAL'INİSTİFASINI DEĞERLENDİRDİ

BAYKAL'I KURULTAY'DA ADAY GÖSTERECEKLER

AKP, BAYKAL'IN İSTİFASINI DEĞERLENDİRİYOR

BAYKAL İSTİFAYA NASIL KARAR VERDİ?

SARIGÜL SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İSTİFA HABERİNİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE DİNLEDİ

CHP'DE TARİHİ GÜNDEN NOTLAR

GÖRÜNTÜNÜNÜ ADRESİ BELLİ OLDU

SİYASİLERDEN TEPKİLER

BOZDAĞ: SUSUKUNLUĞUMUZ EDEBİMİZDEN

BAYKAL'IN İSTİFASI DÜNYA BASININDA

İSTİFA HABERİNİN ARDINDAN GAZETECİLERİN İLK YORUMLARI


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler