Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı solladı!

Başbakan Erdoğan, seçim kampanyaları boyunca 68 ile giderek 90 dolayında miting yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise seçim sürecinde 81 ilin tamamında ilçe ve beldeler ile birlikte 300 miting yaptı.

Yayınlanma: 10.06.2011 - 17:46
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin 15 televizyon, 20'yi aşkın sosyal medya tanıtım filmi çektiğini, 43 ulusal televizyon kanalında 35 milyon 466 bin 148 kişiye, 20 ulusal gazetede 13 milyon 369 bin kişiye, 37 ulusal radyoda 7 milyon 985 bin kişiye, 3.302 sinema salonunda 3 milyon 250 bin kişiye ulaştığını belirtti.

CHP'nin 180 internet sitesinin yanı sıra yerelde de 26 ilde 69 gazete, 77 ilde 239 radyo, 60 ilde 124 televizyon kanalında 31 ilde 61 internet sitesinde tanıtım filmlerinin yayınlandığını ifade eden Toprak, 2 bin bilboard ile yurttaşlara ulaşıldığını açıkladı.

Toprak, Kılıçdaroğlu'nun 81 ilin tamamında, ilçe ve beldelerle birlikte 300 miting yaptığını, 52 bin 500 kilometre jet uçuşu, 15 bin 400 kilometre helikopter uçuşu gerçekleştirdiğini belirterek, ''Türkiye siyaset tarihinin en başarılı seçim kampanyasını gerçekleştirdik. Bu başarı, Kemal Kılıçdaroğlu'nundur, halkımızın, partimizin ve örgütümüzündür'' dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun çok gerisinde kaldı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki ay süren seçim kampanyası sırasında hava yoluyla yaklaşık 46 bin kilometre yol katetti ve 68 ile giderek 90 dolayında miting yaptı.

22 Nisan tarihinden bugüne kadar Başbakan Erdoğan, 68 ile gitti. Bu illerde yaptığı mitinglerde halka seslenen Erdoğan, ayrıca Ankara, İstanbul ve Düzce'nin bazı ilçelerinde ise 22 miting ve açılış gerçekleştirdi. Erdoğan, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Erzincan, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Karaman, Bartın, Ardahan ve Karabük'e gitmedi.

Başbakan Erdoğan, uçak ve helikopterle yaklaşık 45 bin 944 kilometre mesafe katederken, yaklaşık 92 saatlik bir uçuş süresine ulaştı.

İstanbul'un Beykoz, Şile, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultangazi, Esenyurt, Beylikdüzü, Büyük Çekmece, Ümraniye, Ataşehir VE Kartal'da miting yapan Başbakan Erdoğan, Esenler, Sultanbeyli, Pendik, Arnavutköy, Çağlayan'da da açılışlara katıldı.

Başbakan Erdoğan, Ankara'da ise Siteler, Keçiören ve Sincan'da açık hava toplantılarında yurttaşa hitap ederken Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde açılışlar gerçekleştirdi.

Düzce'nin Yığılca ilçesinde de miting yapan Erdoğan, seçim sürecinde ayrıca aralarında ''çılgın'' diye nitelendirdiği projelerin de bulunduğu bazı proje tanıtımlarına katıldı.

İstanbul'da iki kez olmak üzere Ankara, İzmir ve Diyarbakır'a yönelik projelerini de kamuoyuyla paylaşan Başbakan Erdoğan, iki gün önce de bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına yönelik adımları açıkladı.

Başbakan Erdoğan, yoğun kampanya sürecinde 14 televizyon ve radyo programına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın yarın da İstanbul'da bazı ilçeleri ziyaret ederek açık hava toplantısında yurttaşla bir araya gelebileceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon