Kılıçdaroğlu: Sözüm söz, bu ülkeye barışı getireceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin huzura ve barışa ve yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı olduğunu belirtip, "Yetkiyi Saray'dan değil sizden istiyorum. Yetki verin bu ülkenin sorunlarını çözeyim" dedi. Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerini "Cumhuriyeti oyladığımız seçimler" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, herkesi oyunu kullanmak üzere sandığa gitmeye davet etti.

Yayınlanma: 21.10.2015 - 11:38
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için Aydın'a geçmek üzere geldiği Milas-Bodrum Havalimanı'nda, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve partisinin Aydın milletvekili adayları tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında ilk durağı Didim İlçesi oldu. Partisinin Atatürk Bulvarı'ndaki seçim ofisi önünde seçim otobüsünden meydanı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye yağmur altında seslenen Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'daki genel seçimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

MHP ile HDP'nin iki zıt parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "İki parti de 'Koalisyonda CHP olmalı' dedi. Neden? Çünkü CHP güven veren bir parti. Bunu gururla her yerde dillendirebilirsiniz. Diğer partiler bizim seçim bildirgemizi örnek alıyor. Bu ne demektir? Türkiye'yi yönetmeye hazır tek parti CHP'dir. Ülkeyi bugün içinde yaşadığı ateş çemberi içinden çıkarabilecek tek parti CHP'dir. Sizden 1 Kasım'da sandığa gitmenizi istiyorum. Bu seçimler cumhuriyeti oyladığımız seçimlerdir" dedi. Kılıçdaroğlu ülkenin barışa, kardeşliğe birlikteliğe ihtiyacı olduğunu da belirtip, "Onu biz sağlayacağız. Size sözüm söz, bu ülkede terörü bitireceğim" diye konuştu.

"13 YILDIR TOPLUMUN HANGİ SORUNUNU ÇÖZDÜLER?"

AKP'ye yüklenen Kılıçdaroğlu, "13 yılda bu toplumun hangi sorununu çözdüler?" diye sorup, şunları söyledi:

"Eğer bir ülkede emekliler, 'Biz geçinemiyoruz' diyorsa bunun bir nedeni var. Eğer bir ülkede gençler biber gazı ve copla tanıştırılıyorsa bunun bir nedeni var. Ülkemizin herşeyi var eksik olan dürüst siyaset. İktidara geldiklerinde 'yasakları kaldıracağız' dediler. Haber hakkımızı engelliyorlar, TV kanallarını uydudan çıkarıyorlar, gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Yalandan, kavgadan, yolsuzluktan bıktık. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var, barışa ihtiyacı var. Bu ülkenin yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var. Ben yetkiyi Saray'dan değil sizden istiyorum. Yetki verin bu ülkenin sorunlarını çözeyim. Davutoğlu Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

"BU ÜLKEYE BARIŞ VE HUZURU GETİRECEĞİM"

Antalya, Didim gibi tüm turistik bölgelerde turist sayısının düştüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Turistin gelmesi gerekir. Her ülkeyi düşman ilan ettik. Kavga etmediğimiz ülke kalmadı. Herkesle kavga edersek turist niye gelsin? Türkiye güvenilmez bir ülke haline geldi. Size sözüm söz, CHP iktidarında bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELE GİBİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ İŞSİZLİK OLACAK"

Her dört üniversite mezunundan birinin işsiz olduğuna da dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"13 yılldır işsizlik sorununu çözemeyen iktidarın bundan sonra çözecebileceğine inanıyor musunuz? Onların çocukları zaten çalışıyor. 'Onların çocuğu çalışıyor' diye herkesin çocuğu çalışıyor sanıyorlar. Onlar köşeyi döndü diye, herkesin çocuğunun köşeyi döndüğünü sanıyorlar. Çocuklarımız işsiz. Bir evde işsiz varsa o evde huzur yoktur. İşsizlik tüm kötülüklerin anasıdır. Bu ülkenin umudu ve geleceği gençlere sözüm söz, tıpkı törerle mücadele gibi birinci öncelikli mücadelemiz bu olacak."

"AKAN KARDEŞ KANININ DURMASI LAZIM"

AKP Hükümeti'nin Türkiyeyi Ortadoğu bataklığına sürüklediğini de vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Defalarca uyardım, 'Yanlış yapıyorsunuz, kardeşi kardeşe kırdıyorsunuz. Bunun faturasını 78 milyon yurttaşımız çekiyor' dedim. Dinlemediler. Gencecik insanlar yaşamlarını yitirdi. Türkiye'yi bu bataklıktan çıkaracak tek parti CHP'dir. Çünkü CHP yurtta barış, dünyada barış diyen tek partidir. Bütün komşularımızla barış içinde yaşayacağız. Mısır'la ne sorunum var? Akan kardeş kanın durması lazım" dedi.

SANDIĞA GİDİN OYUNUZU KULLANIN ÇAĞRISI

Parlamentoda grubu bulunan dört parti olduğun dikkati çeken Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biri ülkeyi bu güne taşıyan parti. İşizlik var, terör var. Her türlü sorunum var ve artıyor. İkinci parti ise her şeye 'Hayır' diyor. Niye 'Hayır' diyor, onu da bilmiyorum. Her şeye 'Hayır' diyorsan seçime niye giriyorsun? Bu ülkenin huzura, barışa, kardeşliğe birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Bunu sağlayacağız. Hiç kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadık, yapmayacağız da. Kimsenin inancını, yaşam tarzını siyaset konusu yapmadık, yapmayacağız da. Biz, bu ülkenin birliğini savunuyoruz. Birlikte yaşamayı savunuyoruz. Kimlikler bizim zenginliğimiz. İnançlar, farklılıklar bu ülkenin en güzel zenginlikleri diyoruz ve birlikte yaşayacağız. Bir başka parti var denklem dışı. 1 Kasım'da sizden sandığa gidip oy kullanmanızı istiyorum. Bu seçimler Türkiye'yi düşünerek sandığa gitmemiz gereken seçimlerdir."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Söke ilçesi'ne gitmek için alandan ayrılacağı sırada tekerlekli sandalyesiyle partililer arasından yanına gelen İbrahim Bal ile bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Bal'ın elini öpüp hatıra fotoğrafı da çektirdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler