Kılıçdaroğlu'na kardeşinden destek

HP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikiz kardeşi Adil Kılıçdaroğlu, kardeşinin başarılı ve gelecekte başbakan olacağına inandığını belirtti.

Yayınlanma: 19.05.2010 - 11:27
Abone Ol google-news

Kocaeli'de yaşayan Adil Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinden yarım saat sonra dünyaya gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığına aday olmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

İkiz kardeşini canı gönülden kutladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Hayatı boyunca görev aldığı kurumlarda başarılı oldu. Halkın sesine kulak vereceğine, tabana sahip çıkacağına ve iktidara geleceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Gazetecilerin ''Yaklaşık bir ay önce CHP'den ayrılıp DP'ye geçmiştiniz. Geri dönecek misiniz veya döndünüz mü?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Parti içerisinde huzursuzluk olduğu için ayrıldım ve yeniden partime, CHP'ye döndüm'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Adil Kılıçdaroğlu, ''Halkın sesine kulak vermesini istiyorum. İşçinin, köylünün, emeklinin koşulları belli. Bu insanların nasıl yaşadıkları ortada. CHP daha önce varoşlara gidemiyordu. Belirli kesimlerle irtibat kuruyordu. Ankara'nın doğusunda birçok il var. Bu illerden neden CHP milletvekili çıkaramıyor. Ben inanıyorum Kemal Bey, Doğu'dan ve Güneydoğu'dan da çok oy alacak'' şeklinde konuştu.

Adil Kılıçdaroğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını kendilerinden son ana kadar gizlediğini, kendisinin de haberi televizyonlardan öğrendiğini belirterek, ''Başarılı olacağına, gelecekte bu ülkenin başbakanı olacağına inanıyorum'' görüşünü ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler