Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Yıldırım'a çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, çıkarılan kanun hükmünde kararname ile şehitler arasında ayrım yapıldığını vurgulayarak, Başbakan Binali Yıldırım'a çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Gelin bir kanun teklifi verelim. Bu şehitler arasındaki ayrımı kaldıralım" dedi.

Yayınlanma: 29.11.2016 - 13:38
Abone Ol google-news

<video:637643>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Şehitler arasında ayrım yapıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Başbakan Yıldırım'a açık çağrıda bulunuyorum. Gelin bir kanun teklifi verelim. Şehitler arasındaki ayrımı kaldıralım. Sadece şehitler arasında değil, gaziler arasında da ayrım yapıyorlar. Gelin şehitler ve gaziler arasındaki ayrıma son verelim. Meclis'in onurunu kurtaralım" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerinin esnaflar için kanun teklifi verdiğini belirterek, "Sayın Binali Yıldırım, esnafı düşünüyorsan gelin bu kanunu birlikte çıkaralım" dedi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin siyasi krizden kaynaklandığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi kimin yönettiği belli değil" dedi. Kılıçdaroğlu, AKP'nin dışarıda meşruiyeti sıfılanmış bir hükümet olduğunun altını çizdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

"ŞEHİTLER ARASINDA KİM AYRIM YAPIYORSA, O HÜKÜMET BÖLÜCÜ BİR HÜKÜMETTİR"

Şehitler arasında kim ayrım yapıyorsa, o hükümet bölücü bir hükümettir. Çıkıp gazilik sektör oldu dediler. O askerin terörle mücadele ederken neler çektiğini biliyorlar mı? Kendi çocuklarını askere gönderiyorlar mı? O dağlarda askerlik yaptırıyorlar mı?

Kılıçdaroğlu'ndan Nihat Zeybekçi'ye istifa çağrısı - VİDEO

Şehit şehittir. 15 Temmuz şehidine 101 bin veriyorsun, diğer şehide de ver. O bizim şehidimiz, öbürü kimin şehidi. Sayın Binali Yıldırım, dağın tepesinde şehit olan kimin şehidi?

Bakın değerli arkadaşlarım. Bir kanun hükmünde kararname çıkardılar. Terörle mücadelede şehit olanlara tanınmayan hak, 15 Temmuz şehitlerine verildi. Bu kararı verirken elin titremedi mi? Ben dedim ki, şehitler arasında ayrım yapmak ihanettir. Yine söylüyorum. Şehitler arasında ayrım yapmak ihanettir. Benim bu söylediklerimin neresi yanlış, neresinde hata var. Ben söylüyorum. Bu ülkeye hayatını veren siyasi görüşü, dini inancı ne olursa olsun aynı hak verilmelidir. Her şehide eşit davranılsın diyoruz.

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI

Başbakan Yıldırım'a açık çağrıda bulunuyorum: Gelin bir kanun teklifi verelim. Bu şehitler arasındaki ayrımı kaldıralım.  Sadece şehitler arasında değil, gaziler arasında da ayrım yapıyorlar. Başbakan Yıldırım'a çağrı yapıyorum. Gelin şehitler ve gaziler arasındaki ayrıma son verelim. Meclis'in onurunu kurtaralım.

"ESNAFIN SESİNİ BİR TEK CHP DİLLENDİRİYOR"

Esnafın derdini yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi dile getiriyor. Kapalıçarşı esnafı perişan vaziyette. Esnafın bir sürü sorunu var. Ben size bu sorunları satır başlarıyla anlatayım.

Esnafın pirim borcu sorunu var. Esnaf doktora gidiyor. Pirim borcu olduğu için tedavi olamıyor. Çocukları ve eşi dahi tedavi edilmiyor. Çocuğun günahı ne? Bunu kanun çıkararak yaptılar. Peki esnaf buna isyan ediyor mu? Etmiyor.

İş göremezlik raporu vermiyorlar esnafa.

Esnaf çoğu zaman kiralık dükkanda çalışır. Esnafa stopaj da ödetirler. Esnaf buna da sesini çıkarmıyor. 

İş yerini kapattın. Battın. Bir işçiye işsizlik sigortası verilir. Esnafa böyle bir şey ödenmiyor. Peki esnaf isyan ediyor mu? Etmiyor. Bu gerçeği biliyor mu? Biliyor.

Bizim milletvekillerimiz Meclis'e bu konu hakkında kunun teklifi verdi. Sayın Binali Yıldırım, esnafı düşünüyorsan, gelin bu kanunu birlikte çıkaralım.

Sicil affı... Borçları yeniden yapılandıracağız diyorsun. Sicil affını neden çıkar mıyorusun? Esnaf zincir mağazalarla nasıl rekabet edecek?

Esnaf kardeşlerime sesleniyorum. Sana kredi verecek kuruluşun başındaki kişinin aylık geliri 50 bin TL. Bağzı kaynaklara göre 75 bin TL. Ben Binali Yıldırım'a soruyorum. Bu Yozgat milletvekilinin kaç para olduğunu açıkla.

NURİYE GÜLMEN AÇIKLAMASI

Nuriye Gülmen diye bir akademisyen var. Pırıl pırıl bir kadın. KHK ile işinden oldu. Bu kadın eline bir kağıt alıyor. Polis her gün gözaltına alınıyor. Şimdi bu akademisyeni desteklemek için 4 öğretmen geliyor. Bir esnaf kardeşim geliyor. Bu öğretmenlerle tartışıyor. Şimdi ben bu esnaf kardeşime sesleniyorum. Eğer adaleti savunmazsak yarın bir gün senin de kapına gelirler. 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. 14 yıldır ceplerini doldurdular ama esnafın cebini boşalttılar.

"EKONOMİYİ TEHDİTLE YÖNETEBİLECEKLERİNİ SANIYORLAR"

Ekonomi iyi yönetilebiliyor mu? Tehditle ekonomiyi yönetebileceklerini sanıyorlar. Faizler yüksek indirin dediler. Bankalar faiz indirdi. Dolar düştü mü?

Cumhurbaşkanı da Merkez Bankasına talimat veriyor. Faizleri derhal indirin. Ekonmiyi bilmeyenler ekonomiyi yönetemez.

NİHAT ZEYBEKCİ'YE İSTİFA ÇAĞRISI

Ekonomi Bakanı, OHAL istemiyormuş. Böyle dedi. Kardeşim, kararnamenin altında Fransız Ekonomi Bakanı'nın imzası mı var? Sen ekonomiden anlamıyorsun. İstifa et.

Değerli arkadaşlarım bütün bunlara neden olan ekonomi değil. Bütün bunların nedeni siyasi kriz. Türkiye'yi kimin yönettiği belli değil. Başbakan Yıldırım referandum olursa OHAL kalkabilir diyor. Çünkü abisinden korkuyor. Binali Yıldırım'a sesleniyorum. Koltuğuna sahip çık.

"DIŞARIDA MEŞRUİYETİ SIFIRLANMIŞ BİR HÜKÜMET"

Ve dış politika. Bakın bir haftadır Suriye'den şehitlerimiz geldi. Kimin vurduğunu söyleyemiyorlar bile. Biz size demedik mi Suriye'de ne işiniz var diye. Suriye'nin iç işlerine karışmayın diye. Hükümet dış politika konusunda her türlü tavizi verecek durumdadır. Dışarda meşruiyeti sıfırlanmış bir hükümet. 

Putin tüm istediklerini alacak sonra ben artık 'domates de almıyorum' diyecek.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihtiyacı vardır. Türkiye uygar bir ülkedir. Şanghay 5'lisi değil, Şanghay 6'lısı vardır bunu da bilmiyorlar.

"BİNALİ YILDIRIM BEY'E SORUYORUM, 18 ADAYI GERİ ALACAK MISIN?"

Ege'de egemenliği açıkça Yunanistan'a verilmemiş 18 ada olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu adalarla ilgili Başbakan Yıldırım'a seslenerek, şöyle konuştu: "18 adada Yunanistan bayrağı dalgalanıyor. Bize ait adalar. Horoz öttüğünde duyuyoruz. Yunanistan'ın bayrağı var. Yunanistan işgal etmiş vaziyette. Bunların dillerinden milliyetçilik düşmüyor. Lozan diyorlar, 'Topraklarımız azaldı'. Burnumuzun dibinde 18 adayı kaybettik. Şimdi Binali Yıldırım Bey'e soruyorum. 18 adayı geri alacak mısın, almayacak mısın? Milliyetçi misin, değil misin?"

"ÜLKEYİ PAZARLAYARAK, BAŞKA BİR ŞEY YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Konuşmasında başkanlık sistemi tartışmalarına da atıfta bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs'ta şu anda KKTC toprakların yüzde 37'sine sahip. Yüzde 29.2'ye düşürmek istiyorlar. Kıbrıs'ı da satmak istiyorlar. Bu adalarda Yunanistan bayrağı var. 'Neden müdahale etmiyorsunuz, neden hakkımızı aramıyorsunuz?' diyoruz. 'Çok daha büyük, çok daha önemli bir işimiz var. Bizim bir reisimiz var. Ona bir koltuk bulmaya çalışıyoruz' diyorlar. Yani ülkeyi pazarlayarak, başka bir şey yapmaya çalışıyorlar" dedi.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler