'Kırmızı başlıklı kız' masalı gerçek oldu

Rusya'nın Tuva bölgesinde 4 yaşında küçük bir kız eksi 34 derece soğuğa rağmen, büyükannesinin öldüğünü haber vermek ve yardım istemek için vahşi hayvanlarla dolu bir ormanda tek başına 8 kilometre yürüdü.

Yayınlanma: 15.03.2017 - 17:32
Abone Ol google-news

 

Siberian Times gazetesini alan Sputnik'in aktardığına göre, Rusya'nın Tuva bölgesinde 4 yaşındaki Saglana Salçak isimli bir kız, görme engelli büyükbabası tarafından 60 yaşındaki büyükannesinin öldüğünü haber vermesi ve yardım çağırması için dışarıya gönderdi. Küçük kız, gece saatlerinde yanına ateş yakmak için kibrit alarak karlarla kaplı, eksi 34 derece sıcaklıktaki bölgede yola koyuldu. Saglana, daha sonra bir bölümü buz tutan nehir üzerinde bulunan at arabası izlerini takip ederek komşularının evini bulmak için 6 saat boyunca tek başına yürüdü. Şiddetli soğuğun hakim olduğu bölgede kurt ve ayı gibi vahşi hayvanların da olmasına rağmen Saglana, olaydan sağ salim kurtulabildi. Saglana "Çok üşüdüm ve çok acıktım. Ama korkmadım. Sadece yürüdüm, yürüdüm ve sonunda da istediğim yere vardım" dedi.

ANNE HAPİS CEZASIYLA KARŞI KARŞIYA
Büyükannesi için üzüldüğünü söyleyen Saglana'nın 31 yaşındaki annesi Eleonora, çocuğunu büyükanne ve büyükbabasının yanına bırakarak tehlikeye attığı için 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak. Tuva Soruşturma Komitesi'nden bir kaynak, büyükannenin sağlık problemleri bulunduğunun ve çocuğun güvenliğini sağlayamayacağının bilindiğini söyledi.

‘KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ' BAKIMA ALINDI
Saglana, hipotermi tedavisi için hastanede bir süre kaldıktan sonra sosyal güvenlik hizmetleri tarafından bakım altına alındı. Küçük kızın bakımını üstlenen bir sosyal güvenlik çalışanı "Saglana çok akıllı bir kız. Tayga ormanlarından bu küçük kahramanın burada büyümesinden mutluyuz. Ona kendi kızımız gibi bakıyor, her gün sarılıp öpüyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler