Kırmızı halıda yeni akımlar

67. Emmy Ödülleri’nde Game of Thrones (Taht Oyunları) şampiyon oldu. Törende metaller, balo elbiseleri ve pencere detayı öne çıktı.

Yayınlanma: 21.09.2015 - 23:54
Abone Ol google-news

Sezonun en büyük kırmızı halı organizasyonu da olan Oscar’lara hazırlık niteliği taşıyan Emmy’lerde bu yıl en dev isimlerden az ünlülere kadar tüm katılımcılar kendilerince risk almışlardı. Geceye smokin takımlardan, baldırda biten gece elbiselerine kadar alternatif tercihlerle katılanlar olsa da çoğunluk yine yere kadar uzanan tuvaletler kullanmıştı. Geceye moda açısından bakıldığında üç belirleyici akım öne çıktı. Claire Danes’in bordo siyah payetli, dev zincir detaylı Prada elbisesi, Jamie Alexander’ın işlemeleriyle geometri yaratan, sıfır dekolteli Armani Prive tuvaleti, Lena Headley’in geleneksel modeline karşın işlemeleriyle grafikleşen bordo Zuhair Murad kostümü gecenin öne çıkan ilk akımı olan modern metallerin belirleyicisiydi. Geceye payet işlemeyle katılan daha nice isim bu materyali oryantalist duruşundan uzaklaştırıp, keskin dokular ve güçlü geometrik uygulamalarla hazırlanmış modellerle kullandı.

 

Hollywood’a selam

Geçen yıllarda gerçekleşen tüm kırmızı halı organizasyonlarında öne çıkan, hatta bir nevi üniforma haline gelen denizkızı elbiselerinin yerini bu yıl daha da geleneksel bir model almıştı. Vücudu sarıp, dizlerden bollaşan denizkızı kostümleri 67. Emmylerin kırmızı halısında 1950’lerden itibaren tüm nostaljik Hollywood fotoğraflarının baş aktörü olan balo elbiseleriyle yer değiştirmişti. İkisi de Oscar De La Renta giyen Maggie Gyllenhaal ve Elisabeth Mossolmak üzere pek çok ünlü katılımcı Hollywood modasını efsaneleştiren straples ve kabarık etekli tafta balo elbiselerini tercih etmişti. Çoğunlukla iki renk kullanılan bu geleneksel model âdet üzerine mücevherlerle tamamlanmıştı. Görüntüyü geçmiş zamandan ayıran tek detay uzun eldivenlerin eksikliğiydi.

 

Pencereler her yerde

Geceye pek çok ünlü televizyon oyuncusu tek renk, bol pencereli gece elbiseleriyle katılmıştı. Göğüs altından çoğu zaman üçgen olarak açılan veya belden sırta uzanan alternatif noktalarda kullanılan pencereler 2015 Emmy modasındaki üçüncü akımdı. Amanda Peet, Amy Poehler ve Laverne Cox kırmızı halıda pencere detaylı kostümle yürüyen isimlerdendi. 2015’in Emmy’lerinin en şık ve yeni tasarımıysa Mad Man dizisinin seksi yıldızı January Jones’un Rus sosyetik/modacı Ulyana Sergeenko imzalı yeşil tulumu oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler