Kızının cenazesine alınmadı

Samsun'da ikisi de 22 yaşındaki Merve ve Koray Yalçın çifti arasındaki geçimsizlik, tam bir aile dramına dönüştü.

Yayınlanma: 24.12.2014 - 17:45
Abone Ol google-news

 

Koray Yalçın, eşi Merve evi terk edip boşanma davası açınca tartıştığı kayınpederi Adem Hardalı tüfekle yaraladığı için cezaevine girdi. Dava sürerken mahkemenin velayetini geçici olarak anneye verdiği ancak babasının ailesi tarafından Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne kaçırılan çiftin kızları 2.5 yaşındaki Zeynep Rana, bademcik iltihabından ölünce Merve Yalçın 'Ölüm normal değil' diyerek otopsi istedi. İki aile arasındaki gerginlik minik Zeynep Rana'nın cenazesinde de devam etti ve Merve Yalçın tabuttaki kızının yüzüne son kez baktıktan sonra cenazeye katılamadan eve döndü.

Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde oturan Merve Yalçın, 4 yıl önce Koray Yalçın ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Zeynep Rana adını verdikleri kızları dünyaya geldi. İddiaya göre çift arasında şiddetli geçimsizlik başlayınca geçen 13 Mayıs'ta, Merve Yalçın, yanına kızını da alıp babası 55 yaşındaki Adem Hardal'ın evine yerleşti. Ardından da boşanmak için Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın ilk duruşmasında mahkeme Zeynep Rana Yalçın'ın velayetini geçici olarak anne Merve Yalçın'a verdi.

KIZINI KAÇIRDI, KAYINPEDERİNİ YARALADI

Geçen 30 Eylül tarihinde Koray Yalçın, çocuğuyla birlikte zaman geçirmek için kayınpederinden izin aldı. Akşam geri getireceğini söyleyerek kızını alan Koray Yalçın, bu sözünü tutmadı. Bunun üzerine sinirlenen Adem Hardal, damadının işyerine gitti. İkili arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, Koray Yalçın pompalı tüfekle vurduğu Adem Hardal'ı yaraladı. Gözaltına alınan Koray Yalçın tutuklanarak cezaevine konulurken, Adem Hardal ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Hardal, damadı Koray Yalçın'ın ailesinin yanındaki küçük çocuğa ise ulaşılamadı.

Merve Yalçın, polise giderek kızı Zeynep Rana'nın kaçırıldığını ve bulunmasını istedi. Bunun üzerine araştırma başlatan polis yaptığı tüm aramalara rağmen Zeynep Rana Yalçın'a ulaşamadı.

MİNİK ZEYNEP, DEDESİNİN YANINDA ÖLDÜ

Adem Hardal'ı dün sabah arayan bir kişi, Zeynep Rana Yalçın'ın Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunun dedesi Mustafa Yalçın'ın yanındayken iddiaya göre bademcik iltihabından yaşamını yitirdiğini söyledi.

Ölüm haberiyle sarsılan Adem Hardal, acı haberi güçlükle kızı Merve Yalçın'a söyledi. Sinir krizi geçiren Merve Yalçın, kızının normal yollarla ölmediğini öne sürerek otopsi yapılmasını istedi.

Bunun üzerine küçük kızın cesedine İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Otopsi sonucu henüz açıklanmazken, Zeynep Rana'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Mustafa Yalçın ve yakınlarına teslim edildi.

CENAZEYİ GÖRÜP EVLERİNE DÖNDÜLER

Yalçın ailesinin fertleri, torunları Zeynep Rana'nın cenazesini toprağa vermek üzere memleketleri Samsun'a getirdi. Aile, iddiaya göre, aralarında husumet bulunan anne Merve Yalçın ve yakınlarını da cenazeye gelmemeleri konusunda tehdit etti. Onlar da durumu polise bildirdi. Polis bunun üzerine iki ailenin evinin önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Minik Zeynep Rana Yalçın'ın cenazesi bu sabah Kıranköy Mezarlığa götürüldü. Mezarlıkta geniş güvenlik önlemi alan polis, bir süre sonra çocuğunun cansız bedenini görmeye gelen anne Merve Yalçın ve ailesini, diğer aileyle karşılaşmamaları için önlemlerini artırdı. Tabuttaki çocuğunun yüzünü gören Merve Yalçın "Canım kızım, ben senin cansız bedeninle mi karşılaşacaktım?" diyerek gözyaşı döktü. Merve Yalçın ve ailesi cenazeyi son kez gördükten sonra polis nezaretinde tekrar evlerine döndü.

Baba evinde gözyaşları dinmeyen Merve Yalçın, eşinden 7 aydır ayrı yaşadığını belirterek, "Babası almaya geldiğinde çocuğum bana 'Anne beni verme' dedi. Ben de bunun üzerine 'Kızım baban seni gezdirecek, yemek yedirecek seni çok seviyor' dedim. Çocuğumu geri getirmeyince almaya giden babamı vurdu. Çocuğumu bu olaydan sonra kayınpederim kaçırdı. Polise de bildirdik ama bir türlü bulamadılar yavrumu. Şimdi bana cansız bedenini getirdiler" dedi.

'PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIM'

Çocuğunun elbiselerini koklayarak yaşamaya çalıştığını söyleyen anne Merve Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polislere dört kez kayınpederimin evini arattırdım ancak bulunamadı. Beni çocuğuma hasret bıraktılar. Son nefesini duyurmadılar. Çocuğumun bademcikleri yüzünden öldüğünü söylediler. Ben buna inanmıyorum. Kim verecek çocuğumun hesabını, nasıl ölümcül hasta ettiler? Çocuğumun cenazesinde bile olamadım. Almıyorlar beni. 'Husumet nedeniyle gelmeyin' dediler. Anneye hasret gitti benim çocuğum. Benim çocuğumun ölümünde kimin parmağı varsa ortaya çıkacak, peşini bırakmayacağım."

Dede Adem Hardal, "2.5 yaşındaki çocuğu annesinden ayırdılar. Tüm aramalara rağmen çocuğu bulamadılar. Aynı mahalledeki adreste bulamadılar. Erkek tarafı 'Çocuk bizde yok' diyor sonra ölüsü geliyor. Damadımın beni vurduğu gün torunumu kaçırdılar. Bu işin altında dünürüm var. Beni 'Gel al çocuğu alabiliyorsan' diye tehdit etti. Bu işle alakası olan kim olursa olsun şikayetçiyim. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Zeynep Rana Yalçın'ın cenazesi yıkandıktan sonra Koray Yalçın'ın yakınları bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Derecik Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler