Klasik Keyifler Müzik Festivali

Klasik Keyifler (KK) Müzik Festivali'nin beşincisi, 27 Temmuz -11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 05.07.2013 - 17:11
Abone Ol google-news

Klasik Keyifler Müzik Derneği tarafından düzenlenen festival, 27-28 Temmuz'da İstanbul'daki dernek merkezindeki seminerlerle başlayacak, 30 Temmuz -11 Agustos'ta Kapadokya'da devam edecek.

Festival'de Borusan Quartet, Harrie Starreveld, Joel Bons, Ellen Jewett, Jer? Aji, Kıvanç Tire, Indira Rahmatulla, Javier Lopez Calvo, Marta Gulyas, Calvin Wiersma, Birsen Ulucan, Özcan Ulucan, Çağdaş Özkan, Ayşen Ulucan, Kiya Tabassian, Cem Önertürk, Cellistanbul, KK Festival Orkestrası ve Orhun Orhon yönetiminde Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası sahne alacak.

Uçhisar'da bulunan ve Bizans döneminden kalan Bezirhane'de oda müziği konserlerine ev sahipliği yapacak Argos'ta Borusan Quartet, Ulucan Kardeşler, Ellen Jewett, Jerfi Aji'nin aralarında bulunduğu isimler, dinleyicilerle buluşacak. Festivale, Budapeşte Liszt Akademisi'nden Oda Müziği Profesörü Marta Gulyas ve Manhattan Quartet üyelerinden Amerikalı kemancı Cal Wiersma gibi tanınmış sanatçı ve pedagoglar da katılacak.

Festivalde, sanatçılar ve yetenekli öğrenciler yine birlikte çalışacak. "Besteciler Kazanı'' atölyesiyle, besteciler ve icracılar arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefleyen dernek, Hollanda Sahne Sanatları Derneği'nden aldığı destekle, Amsterdam Nieuw Ensemble'ın başında bulunan Joel Bons'u bestecilik seminerleri için ağırlayacak. Çağdaş flüt repertuarının önde gelen uzmanlarından biri olan Hollandalı flütçü Harrie Starreveld ise bu atölyede Bons'a eşlik edecek.

Festivalin finalinde Kavaklıdere MÜZGENDER Derneği'nin desteğiyle Ankara Gençlik Orkestrası KK sanatçılarına katılacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon