Klopp imzaladı, Mourinho'ya gönderme yaptı

Liverpool'un başına geçen Jürgen Klopp, merak edilen soruları yanıtlarken önemli mesajlar verdi.

Yayınlanma: 09.10.2015 - 13:09
Abone Ol google-news

 

Liverpool 'un yeni teknik patronu Jürgen Klopp , kulüp kanalı LFCTV 'ye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözlerine hislerini anlatarak başlayan başarılı teknik adam, "Harikayım. Söyleyecek başka bir kelime bulamıyorum. Burada olmak benim için büyük bir onur ve hayatımın en güzel anlarından birisi. Ailemle birlikte burada olmak rüya gibi. Liverpool'un yapısı beni hep etkilemiştir. Ben futbolu seviyorum. Liverpool'daki yoğun futbol ortamı da benim için çok çok iyi. Bir gün İngiltere'de çalışmayı hep istemiştim. Liverpool da her zaman ilk tercihimdi ve şimdi burada çalışma fırsatına sahip olduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

Klopp imzayı attı, Anfield'a çıktı... İşte ilk görüntüler

"GÖRMEK, HİSSETMEK, KOKLAMAK İSTİYORUM..."

Borussia Dortmund'dan ayrıldıktan sonra verdiği dört aylık aranın ve yaptığı tatilin kendisine iyi geldiğini ve bunun yeterli olduğunu belirten Klopp, şöyle konuştu: "Çok heyecanlıyım. Bu kulübü görmek, hissetmek, koklamak istiyorum. Her şeyi yapmak istiyorum. Futbol kariyerim boyunca birçok yerde bulundum ama Liverpool gerçekten çok özel bir yere sahip."

Klopp, İngiliz futboluna uyum sağlama konusundaki görüşleri sorulması üzerine ise şöyle konuştu: "Belki adapte olmam gerekecek, şu an bilemiyorum. İngiliz futblunu biliyorum ve bazı İngiliz takımlarına karşı oynadım. Elbette farklı olan şeyler var ama bunlar önemli değil. Futbol her yerde futboldur. Hepimiz aynı kuralar, aynı saha boyutları çerçevesinde yarışıyoruz. İşleri çok da karmaşık hale getirmeye gerek yok. Önemli olan oyuncularınızın sizi anlayabilmesi. Sonuçta bu bir oyun."

"NE İSTEDİĞİMİ BİLİYORUM"

Premier Lig futbolunun şu anda dünyanın en zorlu rekabeti olduğunu belirten Klopp, "Hiçbir zaman kolayı seçen bir adam olmadım. Şu ana kadar 12 puan toplayabilmiş olmamız çok kötü değil. Gazetelerde bunun bir felaket olarak yorumlandığını görüyorum ama ligin üst sıralarıyla aramıdaki puan farkı çok değil. Elbette bu durumdan kimse tatminkâr değil. Kimsenin sabrı olmadığını da görüyorum. Neler değiştirebileceğimizi görmemi gerekiyor. Benim işim bu. Elbette yardıma da ihtiyacım olacak. Ama çok çalışacağız. Ben ne istediğimi biliyorum. Öncelikle oyuncularımla konuşup ortak bir yol bulacağız." şeklinde konuştu.

Bilindiği üzere Merseyside ekibinin özellikle Brendan Rodgers döneminde yapmış olduğu transfer hareketleri birçok kesim tarafından eleştirilmişti. Alman teknik adam ise yaptığı açıklamalarda tüm takviyeleri takımın başarısı için yapacaklarını ve sıkı bir çalışmayla saha içinde başarıyı elde edeceklerini düşündüğünü belirtti.

"BEN RONALDO'YU, MESSI'Yİ İSTEMİYORUM"

Konuyla ilgili konuşan Klopp, "İlk işimiz çalışmaya başlamak olacak. Ben rüyaların adamı değilim. Cristiano Ronaldo veya Lionel Messi'yi istemiyorum. Sonuçta onlar da bir takımın içindeki oyuncular. Ben mevcut kadrodaki oyuncuları istiyorum." dedi.

Görüşmeler sırasında Klopp'un Liverpool'un oldukça tartışılan transfer komitesi hakkında endişeleri bulunduğu iddia edilse de, Alman teknik adam kulüp yönetimi ile iyi ilişkiler içersinde olacağını ve bir ekip çalışması yürüteceklerine inandığını söyledi.

"BU KADROYA İNANIYORUM"

"Bence bu eğlenceli bir şey." diyen Klopp, sözlerine şöyle devam etti: "Kulüp yönetimiyle aramda asla bir problem olmadı. Bu konuları konuştuk. Eğer iki zeki, akıllı adam masaya oturuyor ve ikisi de aynı şeyi istiyorsa bunun nesi problem olabilir ki? Kulübün olmayan parasını harcamak istemem. Takımda kalmak istemeyen oyuncuyu da kadromda görmek istemem. İyi bir teklif gelse bile kimse çalışmak istediğim oyuncuyu göndermeyecek. Benim onayım olmadan da transfer yapılmayacak. Bu yüzden her şey tamamdır. Daha fazlasına ihtiyacım yok."

Elindeki kadroya inandığını da sözlerine ekleyen Klopp, "Ben bu takımın potansiyeline inandığım için buradayım. Takımı görüyorum ve her şeyin iyi olduğunu düşünüyorum. Şu anda dünyanın en iyi takımı değiliz. Ama bu kimin umrunda ki? Biz dünyanın en iyi takımı olmayı istiyor, hedefliyoruz. Bazı problemler var ve bunları çözmek durumundayız. Yeteri kadar hızlı ve teknik kapasitesi yüksek bir kadro var elimizde. İlk maç Tottenham ile olacak ve takımı bu maça hazır hale getirmeye çalışacağım." ifadelerini kullandı.

"BEN 'NORMAL BİRİ'YİM"

Klopp, "Jose Mourinho kendisini 'Özel Biri' olarak tanımlıyor. Siz kendinizi nasıl tanımlarsınız?" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtadı: "Aslında kendimi tanımlamaya pek de ihtiyacım yok. Ben tamamen normal bir adamım. Kara Orman'dan geliyorum Annem muhtemelen şu anda televizyon karşısında bu basın toplantısını izliyordur ve şu ana kadar tek bir kelime bile etmemiştir. Ama şu var ki çok gururluyum. Ben 'Normal Biri'yim. Futbolculuk dönemimde vasat bir oyuncuydum. Almanya'da çok çok özel bir takımın başına geçerek antrenörlük hayatıma başladım. Eğer Almanya'da Mainz'i hiç izlemediyseniz bunu mutaka size tavsiye ederim. Daha sonra Dortmund'da müthiş bir macera yaşadım. Yedi yıldan sonra en iyi seçim ayrılmaktı. Şimdi ise buradayım." (GOAL)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler