Koç Holding'ten ihale tepkisi

Köprü ve otoyolların işletme hakkına yönelik iptal edilen ihalenin ardından, ilaheyi 5.7 milyar dolarla kazanan Koç Holding, Gözde Girişim Sermayesi ve Malezyalı UEM Group'tan oluşan konsorsiyumdam ilk açıklama geldi.

Yayınlanma: 25.02.2013 - 16:30
Abone Ol google-news

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere köprü ve otoyolların özelleştirilmesi ile ilgili ihale 17.12.2012 tarihinde gerçekleşmiş olup, ihaleye en yüksek teklifi Koç Holding AŞ- Malezyalı UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’den oluşan Ortak Girişim Grubu vermiştir.

"İhaleye en yüksek teklifi sunan Ortak Girişim Grubu, bu ihaleye çok titiz bir hazırlık ve fizibilite sürecinin ardından katılmış, bu projeyi Türkiye ekonomisinin bugününe ve geleceğine olan inancının bir ifadesi olarak sahiplenmiş, Türkiye’nin büyüme ve gelişme potansiyelini ve ihale şartnamesinde talep edilen yüksek bakım ve işletme standartlarını dikkate alarak teklifini vermiştir.
 
"Ancak bilindiği gibi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ihaleler Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca onaylandıktan sonra geçerlilik kazanmaktadır. Bu özelleştirme ihalesi kapsamında, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca yapılan değerlendirme ve alınan karar ile köprü ve otoyolların işletme haklarının verilmesi yöntemi ile yapılan özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız."


Koç, Ülker ve Malezyalı UEM Group’tan oluşan konsorsiyumun 5.7 milyar dolar bedelle kazandığı ihaleyle ilgili Maliye Bakanlığı 22 Şubat’ta, “17 Aralık tarihinde tamamlanmış olan ihalenin iptaline karar verilmiştir” açıklamasını yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler