Kongreye gelmeyene ihraç tehdidi!

Eğitim Sen, Diyarbakır’da okullarda görevli idareci, öğretmen ve hizmetlilerin AKP il kongresine katılmaya zorlandıklarını, hatta ‘KHK ile ihraç edilirsiniz’ denerek tehdit edildiklerini açıkladı.

Yayınlanma: 14.03.2018 - 23:57
Abone Ol google-news

Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 No’lu şubeleri ortak bir açıklama yaparak, kentteki okullarda bazı idarecilerin, okullarında görevli olan öğretmen ve hizmetlilerin, 17 Mart günü gerçekleştirilecek AKP Diyarbakır İl Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katılmaya zorlandıklarını bildirdi. Katılmak istemeyen çalışanların “KHK’lerle ihraç edileceksiniz” diye tehdit edildiği belirtildi. Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatma Budak, “17 Mart Cumartesi günü partisinin Diyarbakır il kongresine katılacak olan AKP Genel Başkanı ve iktidarı, son 2 yıldır bölgede sürdürdüğü politikalarla iyice kaybolan tabanının yerini kamu çalışanları ile doldurmaya çalışmaktadır. Mülki amirlerin yaptıkları toplantılar ve oluşturdukları sosyal iletişim ağları üzerinde il-ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlüklerine kadar iletilen mesajlar ve yazılar ile tüm kamu çalışanları AKP kongresine katılmaya zorlanmaktadır. Katılmak istemeyen çalışanlar ‘KHK’lerle ihraç edileceksiniz’ diye tehdit edilerek, anayasaya göre yetkisini aşan idari amirler herhangi bir yaptırımla karşılaşmadan iktidarın bir neferi gibi çalışmaktadırlar” açıklaması yaptı.

‘Fotoğraf paylaşın’

Okullarda görevli idareci, öğretmen ve hizmetlilere yapılan baskının kanunsuz olduğunu dile getiren Şube Başkanı Fatma Budak, “Okul müdürlüklerine verilen talimatlar doğrultusunda ilçelerde belirlenen merkezlerden servisler ayarlanarak topluca fotoğraflar çekilerek iletişim ağları ile paylaşılması emri verilmiştir. İktidarın bu yola başvurması, mülki amirleri böyle bir çaba içerisine itilmesi bir utanç olarak tarihe geçecektir. Buradan kamuoyuna, mülki idarecilere ve üyelerimize bu çağrıların hukuksuz olduğunu, kamu çalışanların ve üyelerimizin yapılan kanunsuz emirlere uymak zorunda olmadıklarını bir kez daha vurguluyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon