Korkmaz ailesi öfkeli: Adaleti de öldürdüler

Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklara verilen cezaları değerlendiren anne Emel Korkmaz, “İlk günkü acıyı hissetim yüreğimde. Gözyaşlarım hem Alişim için hem de öldürülen adalet için aktı” dedi. Baba Şahap Korkmaz “mahkemede tepeden gelen talimatla karar verildiğini” söyledi.

Yayınlanma: 23.01.2015 - 01:31
Abone Ol google-news

 

Gezi Direnişi sırasında 2 Haziran gecesi Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülen 19 yaşındaki Ali İsmail Kormaz’ın beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirmesiyle ilgili davada sanıklara verilen düşük cezalar ve ceza indirimi uygulaması vicdanları kanattı. Kararın ardından gazetemize konuşan anne Emel Korkmaz, “Gözyaşlarım hem Alişim hem de adaletin öldürülmesine” derken baba Şahap Korkmaz, “sistem katilleri kolluyor, mağdurları daha çok mağdur ediyor” diye konuştu. Ali İsmail’in ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz ise hukuk mücadelesine devam edeceklerini vurgulayarak “Bu dava biz bitti demeden bitmeyecek” dedi. Ali İsmail için dün gece Antakya’da bir yürüyüş düzenlendi.

Ali İsmail’in hayallerini yaşatmak için kurdukları Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nda (ALİKEV) konuştuğumuz Korkmaz ailesi hem acılı hem öfkeliydi. “Mahkemeye her gittiğimde Ali İsmailimi bir kez daha kaybettik ama bu kez sanıklara verilen cezalarla yıkıldık” diyen anne Emel Korkmaz, böyle adaletsiz bir kararı hiç beklemediklerini vurguladı. Korkmaz, “Acımızı yüreğimize gömüyor, mahkemeye bir umutla gidiyoduk ama maalesef çok büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Karar bu ükenin ne kadar adaletsiz olduğunun, hukukun öldüğünün göstergesi. Çok büyük şok yaşadık,
canımız yanıyor. Biz sadece adalet istedik, adalet. Mahkemeden ne sonuç ne çıkarsa çıksın Alim geri gelmeyecekti ama böyle bir sonuç beklemiyorduk. Çocuğumuzun canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Kararla ilk günkü acıyı hissetim yüreğim de. Mahkeme kararı sonrası gözyaşlarım hem Alişim için hem de öldürülen adalet için aktı” diye konuştu.

 

Olan Ali İsmail’e ve bizlere oldu ...

“Biz Ali İsmail’i bir kez daha kaybettik” diyerek söze başlayan baba Şahap Korkmaz ise mahkemede yaşananlara isyan etti. “Mahkeme orada oldu ama karar oradan çıkmadı. O karar tepeden geldi, talimatla karar verdiler” diyen Korkmaz, “Adalet diye bir şey yok. Bir simit çalana 25-30 yıl gibi büyük cezalar verilirken, dünyanın önünde, bir cinayete vahşice öldürmeye ceza yok. Böyle katiller iyi halden yaralanır mı? Kanımız dondu, ne yapacağımız şaşırdık. Olan Ali İsmail’e, onun gibi insanı, vatanını, doğayı sevenlere ve bize oldu” dedi.

 

Sistem katili kolluyor

Davanın peşini bırakmayacaklarını ifade eden baba Korkmaz, “Bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalı. Türkiye’nin bugünkü sistemi maalesef katili kolluyor; mağduru daha fazla mağdur ediyor. Ama biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bütün Türkiye’den dünyadan tepki var. Demek ki Türkiye’nin adaleti bu kadar düşük” diye konuştu.

 

Mahkeme başkanının davanın bir numaralı sanığı Mevlüt Saldoğan’a “geçmiş olsun” dediğini, Ali İsmail’e son tekmeyi atan Saldoğan’ın “Erdoğan, Gezi sürecine darbe dedi. Biz darbeyi önledik” dediğine dikkat çeken Ali İsmail’in ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz ise “Mahkemenin bağımsız karar vermesi mümkün değil” ifadesini kullandı. Ali İsmail’in aldığı darbeler nedeniyle öldüğünün TÜBİTAK, Adli Tıp Kurumu ve Jandarma Kriminal Labaratuvarı raporlarıyla sabit olduğunu vurgulayan
Korkmaz, “Bu eylemin adam öldürme suçuna girdiği raporlarla sabit. Ancak basit yaralama olmuş da başka bir etkiyle ölüm meydana gelmiş gibi ceza verilmesi hukuk, adalet ve vicdana sığmaz.
Dava süresince üç savcı değişti, hepsinin görüşü ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ceza verilmesi yönündeydi. Hukukun bize vermiş olduğu tüm hakları kullanacağız. Dosyayı temyiz edeceğiz. Bu davanın AİHM’e kadar yolu var. Bu dava ‘biz bitti demeden’ bitmeyecektir ve biz gereken tüm başvuruları yapacağız” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler