Köyden Meclis’e

CHP’nin geçen pazar günü yaptığı önseçimde 3’ü kadın 4 aday yarıştı. Önseçimde Hasan Aslan Nurdoğdu 906 oyla birinci, Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan 597 oyla ikinci, Gülhanım Ceylan 451 oyla üçüncü ve Hatice Açıkgöz 401 oyla dördüncü oldu.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 22:48
Abone Ol google-news

Hasan Aslan Nurdoğdu ve kardeşi Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan, milletvekilliği için yarıştı. İkinci olan emekli memur Kılınçarslan, sıralamada birinci olamadığı için biraz burukluk yaşadığını dile getiren Kılınçarslan, “Birinci olmak isterdim ama olmadı. Partiye emek verip birinci sırada olmayı kim istemez. Bayan bir milletvekili adayı olarak her şeyden önce Yozgat’taki göçü durdurmak ve Yozgat’a hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu. Önseçimde dördüncü olan ve merkeze bağlı Topaç köyünde yaşayan ev hanımı Hatice Açıkgöz de köylülerin temsilcisi olmak için aday adayı olduğunu belirterek, “Partimiz demokrasiye önem veriyor. Biz de önseçimlere katıldık. Dördüncü sırada yer aldım. İnşallah milletvekili olarak partim adına Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi.

CHP önseçiminden çıkan ilginç profiller... Halka dokundular, kazandılar

CHP’nin 41 il ve 45 seçim bölgesinde yaptığı önseçimler, halk siyasetinin tabanda nasıl karşılık bulduğunu gözler önüne serdi. Gezi Direnişi sırasında Ankara Tuzluçayır’da gündüz barikatın önünde, gece de karakolda olan 36 yaşındaki avukat Ali Haydar Hakverdi, yüzlerce bedava ameliyat yapan, bedava sağlık hizmeti sunan Ali Şeker, Niyazi Nefi Kara, Erdoğan Özyalçın ve Selçuk Tabak onlardan birkaçı. İnsan hakları konularında harcadığı yoğun mesaiyle dikkat çeken Manisa Milletvekili Özgür Özel’in seçim zaferinde kentteki tüm diğer partililer bile katkı sundu. CHP önseçimlerinden çıkan, ilginç aday profillerinden bazıları şöyle:

Ali Şeker: İstanbul 3. bölgede İlhan Cihaner’in ardından ikinci sırayı alan Şeker, örgütten gelen bir isim olmanın yanı sıra, vatandaşla kurduğu bağ ile tanınıyor. Kendisine ait özel bir tıp merkezi bulunan Şeker, bugüne kadar binlerce hastaya bedava sağlık hizmeti sunmuş, onlarca ameliyatı bedava yapmış, binlerce çocuğu ücretsiz sünnet etmiş. Şeker, “İnsanlar devlet hastanesinde çözemedikleri konuyu bizimle çözünce mutlu oldu. Biz hiçbir zaman tüccar doktor olmadık, çözemediğimiz konularda da yardımcı olmaya çalıştık” diyor.

Ali Haydar Hakverdi: Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi olan Hakverdi, Mamak Tuzluçayır’da sokaktaki herkesin tanıdığı bir isim. Gezi Direnişi’nde ve Tuzluçayır’daki cami-cemevi projesinde meydanda olan Hakverdi, “Bu bireysel bir başarı değildir, örgüt başarısıdır. Dünyaya bakışımız gereği gündüz barikatın önünde, gece ise karakolda olduk, gözaltındaki gençlerin yanında olduk. Tuzluçayır’da hemen her gece dışarıdaydık, kısacası hem eylemci hem de avukattık” diyor.

Özgür Özel: CHP Manisa Milletvekili Özel, aslında kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. İnsan hakları ve cezaevleri konularında hep ön planda yer alan Özel, Soma faciasını yakından izledi. Türkiye’nin herhangi bir bölgesinde yaşanan iş kazaları için anında olay yerine gitti. Özel bunun karşılığını kentte açık ara kazandığı önseçim zaferiyle aldı. Özel kentte 13 bin oyun 11 binini aldı. Özel, “Diğer partiler de mi sizin için çalıştı?” sorumuza şu ilginç yanıtı verdi:

“Çok sayıda merkez sağcı, MHP’li bile ‘Sen birinci olursan CHP’ye oy vereceğiz’ dedi. CHP’li seçmenler, üyelere benim adıma ricada bulundu. Örneğin 2 tane üye olan köye afişimizi gönderdik, diğer köylüler ‘Bu çocuğu seçmezseniz gözümüze görünmeyin’ demişler. Kınık, Bergama, Pamukkale gibi uzak bölgelerdeki köylere gittiğimde oradaki insanlar bana ‘Sen 4 yıl boyunca geldin, şimdi gelmene gerek yoktu, sıra bizde’ dediler. İnsanların bu tavrı benim için gurur verici.”

Selçuk Tabak: CHP’nin milletvekili olmayan Adıyaman’da yaptığı eğilim yoklamasından ilk sırada çıkarat dikkatleri üzerine çekti. Baba mesleğini sürdüren ve kentin tanınmış kadın doğum hekimleri arasında yer alan Tabak, “Babam burada yıllarca çalıştı. Ben de 5 yılda yaklaşık 35 bin hasta muayene ettim. İnsanlar aslında çok farkındalar. İyiyi, kötüyü, hizmet edeni biliyorlar. Türkiye geneline baktığımızda da göz doktorları, kardiyologları listelerde görüyoruz. Bu da şu anlama geliyor; insanlar emek yoğun işlerde çalışanlara, özellikle sağlıkçılara pozitif ayrımcılık yapmışlar” ifadelerini kullanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler