Kraliçe için "ucuz işçi"

İngiliz hükümetinin, Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki 60. yıl kutlamalarında işsiz insanları para vermeden ve kötü koşullarda çalıştırdığı iddia edildi.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 13:38
Abone Ol google-news

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, hükümetin "iş programı" çerçevesinde görevlendirdiği çok sayıda kişi, Pazar günü Thames nehrinde yapılan geçit töreninden önceki geceyi soğukta, Londra Köprüsü'nün altında yatarak geçirmek zorunda kaldı.

Muhalefetteki İşçi Partili siyasetçi ve İngiltere'nin eski Başbakan Yardımcısı John Prescott, İçişleri Bakanı'nın konuya ilişkin soruşturma başlatması gerektiğini bildirdi.

Kutlamalar için gönüllülerin çalışmasını sağlayan "Close Protection UK" isimli şirket ise olaydan dolayı özür diledi, ancak koşulların çok kötü olduğuna ilişkin görüşlerin abartılı olduğunu savundu.

İngiliz basını bugün, hükümetin "ucuz işçi" yöntemine başvurmasının, yaklaşan Olimpiyat Oyunları için de endişeye neden olduğu yönünde yorumlara yer verdi.

İngiltere Kraliçesi'nin tahttaki 60. yılı olan "Pırlanta Yıldönümü" kutlamaları çerçevesinde Pazar günü Londra'daki Thames nehrinde binden fazla botun katılımıyla geçit töreni yapılmıştı.

Töreni nehir kenarında toplanan 1 milyondan fazla kişi izlemiş ve tören için çok sayıda kişi görev yapmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler