Kurban alanı şaibesine yanıt yok

AKP’li İstanbul Sultangazi İlçe Belediyesi’nin 2019 yılı Kurban Bayramında hayvan kesim yerlerine ilişkin usulsüzlük yapıldığı öne sürüldü.

Yayınlanma: 18.01.2020 - 02:00
Kurban alanı şaibesine yanıt yok
Abone Ol google-news

Sultangazi Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyesi Enver Hamzaoğlu, konuya ilişkin bilgi edinme hakkını kullanarak, 3 kez soru önergesi verdi ancak Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, hiçbirine yanıt vermedi. Hamzaoğlu soru önergesinde, “Sultangazi’de kurban satış çadırlarının kurulması ve tahsisi işlemi 2019 yılında hangi usulle gerçekleştirilmiştir? İhale ise hangi yartlarda ve kimlerle yapılmıştır? Sultangazi’de kaç çadır kurulmuştur? Bu çadırlardan ayrı ayrı elde edilen gelir miktarı nedir? Kurban satış yerleri, hayvan sahiplerine kaç lira bedelle ve kaç kişiye satılmıştır? Kurban kesimi için belediyeye ait kaç konteynır bulunuyor? Bu konteynırların ihalesi kime verilmiştir?” ifadelerini kullanarak, belediyenin süreci şeffaf yürütmediğini vurguladı. 

MÜDÜRLÜKLER YALANLADI

Hamzaoğlu’na, belediyenin yanıtı ise “Kurban hizmetleri yasa gereği il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından verilmektedir” oldu. Sultangazi Belediyesi’nin soruları yanıtlamak yerine tarım müdürlüklerine yönlendirmesi sonucu Hamzaoğlu, İstanbul Valiliği ve Sultangazi Kaymakalıği aracılığıyla il ve ilçe tarım müdürlüklerine aynı soruları dilekçe ile sordu.

Valilik ve Kaymakamlık tarafından Hamzaoğlu’nun dilekçesine cevaben, “Kurban hizmetleri yasa gereği il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından verilmektedir’ bilgisi yasal mevzuatlar çerçevesinde gerçeği yansıtmamaktadır. Soruları cevaplayacak kurum Sultangazi Belediyesi Başkanlığı’dır” denildi. Hamzaoğlu, kurban satışlarında usulsüzlük olduğu için belediyenin yanıt vermekten kaçındığını belirterek konuyu TBMM’ye taşıdı. Hamzaoğlu, Meclis’e yaptığı başvuruda İçişleri ve Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra Sayıştay Başkanlığı’nın gereğini yapmasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler