Küresel türbülans ve Albayrak etkisi
İktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, eski Hazine Bakanı Albayrak’ın yeniden hükümette yer alacağı söylentileriyle piyasalarda çalkantı oluştuğunu hatırlatarak “Bu sadece isminin zikredilmesiyle değil, 2019-2020’da uygulanan ekonomi politikalarına Cumhurbaşkanı’nın sahip çıkmasıyla da ilgiliydi” diye konuştu.

Buna ABD Başkanı Biden’ın 1.9 trilyon dolarlık harcama paketini hayata geçireceğiyle ilgili haberlerin ilave olduğunu anlatan Kozanoğlu, şöyle devam etti:
“Önde gelen bazı uzmanların bunun enflasyonist etki yaratacağı yorumları ve en son ABD’de işsizliğin düşük çıkması tahvilde çalkantıya neden oldu. 10 yıllık tahvil getirileri 1.5’in üzerine çıktı. Bu dünyada faizlerin yükseleceği algısı oluşturdu ve satış başladı. Faizlerin yükselmesi, göreceli olarak Türkiye benzeri ülkelerdeki yüksek faizi daha az çekici hale getirir.” Türkiye’nin kırılganlıklarının devam ettiğini belirten Kozanoğlu, “Dünyadaki küçük sarsıntının Türkiye’ye çok daha şiddetli yansıdığını geçmişte gördük, bugün de benzeri oldu” dedi.
Video Haberler
-
Adilcevaz'da Mayıs sonu kar yağışı
-
Çorum'da trafiği kilitledi
-
Evin deposuna giren yılanı itfaiye yakaladı
-
Zehirli türlerinden biri! Tekirdağ kıyılarında görüldü
-
Kan izlerini yok edemeyince ateşe vermiş
-
Trabzon'da dev akvaryumun tabelası
-
İşçilerin ihbarda bulunduğu bahçe söndürüldü
-
Çakmakla oynayan çocuk ,evi yaktı
-
Ataşehir'de 2. kattan atlayıp dehşet saçtı
-
Hurdaya dönen araçtan yaralı olarak kurtuldu
En Çok Okunan Haberler
-
Sedat Peker de devreye girdi
-
Ünlü bankadan korkutan dolar/TL tahmini
-
Teksas'ta katliam: 21 ölü!
-
Merkez için 'izin alamadılar' yorumu
-
Atatürk bir kez daha haklı çıktı
-
Nedir bu TURKEN Foundation?
-
Külünk'ten tehdit paylaşımları!
-
Atatürk Havalimanı’nda işler karıştı
-
Motorine dev zam!
-
Emniyet'ten Sabri Uzun hamlesi