Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın ‘sözü sözümdür’ dediği kızına sonsuz yetki

MHP’li Prof. Dr. Alim Işık’ın yönettiği Kütahya Belediyesi’ne ilişkin mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda, Işık’ın kızı avukat İmran Işık’ın belediyede başdanışman olduğu ve belediyenin stratejik plan hazırlama kurulunda yer aldığı saptandı. Çalışanların da ifadelerine yer verilen raporda başkan Işık’ın müdürlere hitaben bir toplantıda kızına ilişkin “Sözü sözümdür. Talimatı talimatımdır” dediği belirtildi.

Yayınlanma: 14.11.2020 - 02:00
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın ‘sözü sözümdür’ dediği kızına sonsuz yetki
Abone Ol google-news

MHP’li Prof. Dr. Alim Işık’ın yönettiği Kütahya Belediyesi’ne ilişkin mülkiye müfettişlerinin hazırladığı çarpıcı bir denetim raporu ortaya çıktı. Raporda Işık’ın kızı avukat İmran Işık’ın belediyede başdanışman olduğu ve belediyenin stratejik plan hazırlama kurulunda yer aldığı saptandı. Çalışanların da ifadelerine yer verilen raporda başkan Işık’ın müdürlere hitaben bir toplantıda kızına ilişkin “Sözü sözümdür. Talimatı talimatımdır” dediği belirtildi.

Raporda resmi bir kamu kurumu olan belediyenin başkan Işık ve diğer görevliler tarafından bir aile kurumu gibi yönetildiğine dikkat çekilerek belediyede hiçbir resmi sıfatı ve yasal dayanağı olmadan başkanın kızı İmran Işık’ın kamu görevini usulsüz olarak üstlendiği tespit edildi. Telefonla ulaştığımız Alim Işık ise kızının resmi danışmanı olduğunu belirterek “Bunda bir sıkıntı yok” dedi.

‘ÜZMEKTEN SAKININ’

Mülkiye müfettişleri tarafından hazırlanan raporda başkan Işık’ın kızı avukat İmran Işık’ın belediyede yer aldığının saptanması üzerine çalışanların ifadelerine başvurulduğu belirtildi. Bir çalışan, ifadesinde İmran Işık’ın bir toplantı yapmadığını ancak belediye birim müdürlerinin toplantılarına katıldığını gördüğünü ve bir müdürle toplantısında başkan Işık’ın özetle, “İmran Hanım benim kızım, canım, yavrum, aynı zamanda şahsi vekilim ve danışmanımdır. Kendisi bu işten hiçbir ücret almamaktadır. İstediği evrak, istediğim evraktır. Bu böyle bilinsin, kendisini üzmekten sakının” dediğini anlattı.

‘ARAÇ TAHSİS EDİLDİ’

Başka bir ifadede de “Belediye başkanımızın kızı, şahsi avukatı, fahri danışmanı, belediyemiz içerisinde müdürlere talimat vermek üzere yetkilendirilmiş birisidir. Başkan Bey’in göreve geldiği günden itibaren belediyemizde çalışmaktadır. Müdürlüklerce yapılan hemen hemen her işin, Başkan Bey’den önce onay merci olarak görev yapmaktadır. İlgili işlerle alakalı müdürlere talimat vermektedir. Belediyemizin 3. katında Başkan Bey’in bulunduğu alanda oda tahsis edilmiştir. Araç tahsis edildiğini bilmeme rağmen plakasını bilmiyorum” sözleri kaydedildi. 

Raporda bu konuya ilişkin özetle, “Resmi bir kamu kurumu olan belediyenin başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve diğer görevliler tarafından bir aile kurumu gibi yönetildiği, belediyede hiçbir resmi sıfatı ve yasal dayanağı olmadan belediye başkanının kızı avukat İmran Işık’ın kamu görevini usulsüz olarak üstlendiği saptandığından ilgililer hakkında inceleme başlatılacak ve avukat İmran Işık hakkında Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır” denildi.

‘BİR SAKINCA VAR MI?’

Telefonla ulaştığımız Alim Işık ise kızının belediyede başdanışman ve belediyenin stratejik plan hazırlama kurulunda yer almasına ilişkin “Bir sakınca var mı? Stratejik planı hazırlamada yer alamaz mıymış? Tüm kamu kurumları, ilgili paydaşlar, ihtiyaç duyulan noktalardaki her türlü kişiler stratejik planlarda yer alabilir. Dolayısıyla ihtiyaç varsa her vatandaşımızdan yararlanabiliriz” dedi. 

Işık, çalışanların ifadelerine ilişkin de özetle, “Burası hem Sayıştay hem de Mülkiye denetimine tabi bir kurum. Varsa herhangi bir usulsüzlük kurumlar gereğini yapar. Bu tür dedikodulara dayalı işlerle biz iş yapamayız. Devletin kurumları görevinin başındadır, ne gerekirse yapılır. Bu belediyeye 2019 yılında başkan olduk. 2011 yılından beri Mülkiye denetimine tabi olmayan belediye Mülkiye müfettişleri tarafından denetlendi. Denetlenmeye devam edecek. Yüzlerce bulgu var. Biz de gereğini yapıyoruz. Bizden önce yapıldı diye kurumun herhangi bir eksiği yanlışı varsa düzeltilemeyeceği anlamına gelmez’’ diye konuştu. 

‘BİR SIKINTI YOK’

Oda ve araç tahsis edilmesi iddiası ile kızı İmran Işık’ın belediyede şu an resmi olarak hangi görevde çalıştığını sormamız üzerine ise başkan Işık şöyle konuştu:

“Lütfen, bu konular özel konular. Herhangi bir usulsüzlük varsa bunu yapacak kurumlar bellidir. Gereğini yaparlar. Benim resmi danışmanımdır. Bilabedel hukuk konularında, ihale dokümanlarının incelenmesi, sözleşmenin hukuka uygunluğuna ilişkin denetlenmesi konularında destek aldığım, bilgi aldığım danışmanımdır. Bunda bir sıkıntı yok.”

VIP KUTLAMA

Kızı İmran Işık için MHP’li başkanın VIP odasında doğum günü kutlaması yapılmış, belediye bürokratları da hazır bulunmuştu. 2 Eylül’de medyaya yansıyan görüntülerde İmran Işık’ın kutlamasına, Belediye Özel Kalem Müdürü ve başkanın özel sekreteri de katılmış, özel sekreter pastayı getirirken özel Kalem müdürü ise ikram etmişti.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Kütahya Belediyesi’ni AKP’den 2019 yerel seçimlerinde devralan Başkan Işık daha önce MHP’den milletvekilliği de yaptı. Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektör Vekilliği’ne de atanan Işık’ın görevine “görülen lüzum üzerine” son verildiği belirtilmişti. Işık hakkında “FETÖ”cü olduğu öne sürülen haberler de yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler