Lavrov açık mikrofonun kurbanı oldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suudi mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında mikrofonu açık unutması sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. Lavrov'un, 'Pis salaklar' dediği duyuldu.

Yayınlanma: 13.08.2015 - 13:33
Abone Ol google-news

<video:344409>


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında mikrofonu açık unutunca bir gafa imza attı. Salı günü başta Suriye ve IŞİD'le mücadele konularını görüşmek için Suudi mevkidaşı Adil Cübeyir'i Moskova'da ağırlayan Lavrov, basın toplantısında Arapça çeviriyi beklerken kendi kendine mırıldandı. Mırıldanışı açık mikrofonundan duyuldu.

CNN Türk'ün haberine göre, Dışişleri Baskanları başta Suriye ve IŞİD ile mücadele olmak üzere birçok bölgesel ve stratejik konuyu masaya yatırdı. Görüşmeler diplomatik teamüllere uygun bir şekilde basın toplantısıyla sonlandı. Lavrov, gazetecilerin sorularının Arapça çevirisini beklerken, kendi kendine mırıldandı. Lavrov'un 'pis salaklar' dediği, sessiz de olsa mikrofonundan duyuldu.

Rus Dışişleri Bakanı'nın "pis salaklar" sözünü kimin için sarf ettiğiyse sosyal medyada merak konusu oldu. Basın toplantısının devamında Lavrov'un bazı gazetecilere kızması, bu sözün onlar için söylendiğini düşündürttü. Lavrov'un basın sözcüsü Suudi ve Rus mevkidaşlar arasındaki görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğini, dudak okumanın gereksiz olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler