Le Monde'dan Esad hakkında şoke eden iddia

Le Monde gazetesi Suriye’de Beşar Esad rejimnin gözaltına aldığı kadınlara sistematik bir şekilde tecavüz işkencesi uyguladığını öne sürdü.

Yayınlanma: 07.03.2014 - 11:22
Abone Ol google-news

Le Monde gazetesinin özel haberine göre, yakınlarının gözleri önünde toplu tecavüze uğrayan kadın kurbanlara, Doktor Cetamol adlı bir cezaevi hekimi tarafından doğum kontrol hapı dağıtıldığı belirtildi. Şam banliyölerinden birisi yakınlarında gözaltına alınan ve 38 gün boyunca bir istihbarat merkezinin hücrelerinde kalan bir kadın “özgürlük mü istiyorsun, al sana özgürlük,” diyerek tecavüze uğradığını iddia etti. Genç kadın tecavüzün yanı sıra elektrik ve kaba dayak da dahil sistematik bir işkenceye maruz kaldığını anlattı.

Ebu Garip yanında cennet sayılır “Ebu Garip buranın yanında cennet olmalıdır” diyen ve cezaevinden çıktıktan sonra 20 kişilik kadın birliğinin başına geçen ve yaralanınca arkadaşları tarafından Ürdün sınırına getirilen kadın yaşadıklarını detaylarıyla anlattı. Suriye rejiminin kadınları cezaevleri dışında da toplu bir şekilde evlerde işkenceden geçirip ve tecavüz edip görüntülerini çektikleri ve görüntüleri de ailelerinden savaşan erkeklere gönderdikleri de haberde yer aldı.

Fare ile rahim işkencesi Kadınların rahmine fare ile işkence yaptıkları da anlatılırken, hamile kalan bir kadın kürtaj olamadığı için intihar ederek kendisini öldürdüğü de haberde yer aldı.

Toplu cezaevi tecavüzlerinden doğan çocuklardan birisinin babası tarafından balkondan atıldığı, bir kısmının ise Şam banliyölerinde sokaklara bırakıldıkları belirtildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler