Lefkoşe’de 80 milyon dolarlık otel yatırımı

Zafer İnşaat Yatırım Holding bünyesinde hizmet veren Concorde Hotels, Lefkoşa’ya yaklaşık 80 milyon dolarlık yeni bir yatırım yaptı. Yeni yatırımları hakkında bilgi veren Zafer İnşaat Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yağcı, Türk turizminin potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’de verilen hizmet ile dünyada rekabet edebilecek kimse yok” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 17:45
Abone Ol google-news

Kıbrıs Bafra’da bulunan Concorde Luxury Resort otelde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Necati Yağcı, Lefkoşa'daki yeni yatırımlarını anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Lefkoşa'da şehir otelciliği henüz istenen seviyede değil. Etkinlik yapılacak, konferans düzenlenecek, kongre yapılacak, basın toplantısı yapılacak otel yok. Bu eksik alanı tamamlamak adına böyle bir yatırım yaptık. Antalya'da 2005’ten bu yana turizme hizmet veriyoruz. Bodrum’da kısmi olarak tamamlanmış bir yatırımımız var, buradaki otelimizi de 2021 ya da 2022 yılında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.”

Türkiye ekonomisinin geçtiğimiz yıl zor dönemler yaşadığını hatırlatan Yağcı, “Ekonomi ile ilgili göstergeler şu an hayatın devam ettiğini gösteriyor. Geçen sene iyiye giden en önemli şey, iyiye giden göstergelerini turizmdeki yatırım iştahını beslemesi. Geçen sene Türkiye’de turizmden çıkmayı düşünen şirketler, zor durumda kalıp tesislerin el değişmesi söz konusu olan bir ortam varken, bu sene bu durum ortadan kalktı” diye konuştu.

“DÜNYADA REKABET EDEBİLECEK KİMSE YOK”

Türkiye ve Kıbrıs’ın turizm potansiyeli konusunda olumlu bir tablo çizen Necati Yağcı, “İki ülkede de turizm, büyümeye çok açık bir alan. Türkiye turizmde, özellikle son bir kaç senede büyük büyüme trendleri gösterse de daha gidecek çok daha büyük potansiyeli var. Türkiye'de verilen hizmet ile dünyada rekabet edebilecek kimse yok” ifadelerini kullandı.

Yağcı, Kıbrıs’da enerji maliyetlerinin yüksek olduğunu belirtirken yenilenebilir enerji yatırımı yapmayı planladıklarını kaydetti. Yağcı, “Antalya'da 1 yıldaki enerji maliyetimize, Kıbrıs’ta 1,5 ayda ulaşıyoruz. Türkiye ve Kıbrıs'ta 2 bin 500'e yakın istihdam yaratıyoruz. Aynı zamanda Kıbrıs'ta kendi enerjimizin büyük bir bölümünü karşılamak üzere yenilenebilir enerji yatırımı planlıyoruz” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler