Levent Gültekin'e saldıranlar serbest!

Gazeteci Levent Gültekin'e saldıranlar serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 03.05.2021 - 13:06
Levent Gültekin'e saldıranlar serbest!
Abone Ol google-news

25 kişi tarafından saldırıya uğrayan gazeteci Levent Gültekin'in saldırı davasında yeni gelişme. Bakırköy Adliyesi'nde gerçekleşen duruşmada hakim, Gültekin'e saldırıda bulunan 2 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi. 

Halk TV'de Haber Masası'na bağlanan Levent Gültekin'in avukatı Çağrı Metin açıklamalarda bulundu: 

'YİNE O ÇİRKİN SAVUNMA...'

"Duruşma yaklaşık yarım saat önce sona erdi. Duruşma olmayacaktı ama sanıklar tutuklu olduğu için, tutuklu işlem öncelikli olduğu için kısıtlama döneminde, o yüzden duruşma gerçekleşti. Sanıklar cezaevinden getirildi. Yine o saçma, komik, çirkin savunmalarını yaptılar.

'SANIKLAR TAHLİYE OLDU ŞAŞIRMADIK'

Levent beyin kendilerine hakaret ettiğini, kitap almaya gittiklerini, sanki görüntüler yok görüyoruz. 20-25 kişinin ortadaki saldırısı bu. Avukatlarını Levent Beyin eline hiç bir şey olmadığını, kırık olmadığını, parmaklarını yayında oynatabildiğinden başladı savunmaya kadar. Doktor raporlarında ortada. Sonuç olarak, beklediğimiz sonuç gerçekleşti. Sanıklar tahliye oldu şaşırmadık. 

'DURUŞMA EYLÜL AYINA ERTELENDİ'

İtiraz aşamaları nasıl ilerleyeceğine dair bilgilendirmelerde bulunan Metin, " Duruşma Eylül ayına ertelendi. Esasa ilişkin yargılama devam edecek. Levent Beyin elinde kemik kırığı olduğu için, nitelikli hal alıyor bu yaralama şimdi. yani burada herkes ceza alır şimdi ama bu şahıslar ceza almadı. Bir tanesi 18 yaşından küçük kendi teslim oldu yani arada bir kurban seçtiler ve emniyete teslim ettiler. Burada görüntülerde gördüğümüz üzere, 20-25 kişi var kimse tespit edilemedi. Güya Bakırköy asayişte.  Soruşturulan olay İstanbul cinayet bürosuna verildi. Cinayet büro işinde uzman failleri tek tek tespit eden, bütün MOBESE'ler de yani oda gerçekleşmedi. yani şu an o şahıslarla ilgili dosya faili meçhul olarak Bakırköy Adliyesi'nde arşivde duruyor. 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Levent Gültekin, konuk olduğu programa katılmak için gittiği Bakırköy’de bir grubun saldırısına uğramış, ciddi şekilde darp edilmişti. 

Saldırganlar saldırının üzerinden hayli zaman geçtikten sonra yakalanarak tutuklanmıştı. Bugün hakim karşısına çıkan sanıklar serbest bırakıldı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler