Londra'da İsrail orkestrasına protesto

İsrail Filarmoni Orkestrası'nın dün akşam Londra'da verdiği konser, Filistin yanlısı protestolara sahne oldu.

Yayınlanma: 02.09.2011 - 12:36
Abone Ol google-news

Londra'daki tarihi Royal Albert Hall konser salonu önünde toplanan grup, BBC'nin geleneksel konser dizisi "Proms" çerçevesinde düzenlenen İsrail Filarmoni Orkestrasının konserini protesto etti.

Alınan güvenlik önlemlerine karşın protestoculardan bir grup konser salonuna girdi.

Sloganlar atarak ve pankartlar açarak konserin sık sık kesilmesine neden olan yaklaşık 30 kişilik grup daha sonra güvenlik görevlilerince salonun dışına çıkarıldı. Canlı olarak konseri yayımlayan BBC Radyo 3, protesto nedeniyle yayınını kesti.

Ünlü İsrailli şef Zubin Mehta yönetimindeki İsrail Filarmoni Orkestrasının konserini dinlemeye gelenler ise konserin bölünmesine tepki göstererek, kimi zaman protestocuları yuhaladı.

"Filistin Dayanışma Kampanyası" adlı grup, BBC'nin konseri iptal etmesini isteyerek, aksi halde protesto düzenleyeceklerini bildirmişti. Grup internet sayfasında, "orkestranın İsrail'in uluslararası hukuk ve insan hakları ihlallerinin üstünün örtülmesinde işbirlikçi olduğu" suçlamasında bulunmuştu.

2008 yılında da Filistin yanlısı eylemciler, İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da Kudüs Yaylı Dörtlüsünün konserini protesto etmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler