Macit, genel başkan adaylığını açıkladı

DSP PM üyesi Hasan Macit, 10 Temmuz'da yapılacak DSP Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. DSP Genel Başkanı Masum Türker ile yarışacak Macit, "Genel Merkez'de oturarak siyaset yapılmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 23.06.2011 - 07:03
Abone Ol google-news

DSP PM üyesi Hasan Macit, 10 Temmuz'da yapılacak kurultayda aday olduğunu söyledi.

Macit, seçim sonuçları ve arkadaşlarıyla yaptıkları değerlendirme sonucu aday olmaya karar verdiğini belirtirken, "Siyasete yön vermesi gereken bir partinin bu duruma düşürülmüş olması Türk halkını üzmüştür" dedi. Macit, şöyle dedi:

"DSP'yi tekrar siyasete yön verecek bir hale getirmek gerekir. Sayın Genel Başkan ile yakın çalıştık ama uygulamaları bu partiyi istediğimiz noktaya getirme noktasında yeterli görmediğimiz için genel başkan adayı olmayı kararlaştırdık. 10 Temmuz'da yapılacak kurultayda adayım."
 

"Genel Merkez'de oturarak siyaset yapılmaz"

Merhum Bülent Ecevit'in DSP'si ile şu anki DSP arasında fark olduğuna işaret eden Macit, "Sayın Başbakanımız, kurucumuz, doğal liderimiz Ecevit'in felsefesi ve ilkeleri ile çok fazla örtüşen bir konumunun neredeyse kalmadığını görüyoruz" dedi.

Ecevit'in halkçılığı ile ünlü olduğunu ifade eden Macit, DSP Genel Başkanı Masum Türker'i halktan kopuk olmakla suçladı. Macit, şöyle dedi:

"Son iki yıldır halkla buluşma noktasında biraz zayıf kaldığını gözlüyoruz. Genel Merkez'de oturarak siyaset yapılamayacağını düşünüyoruz.

Halkla buluşma gerçekleşmedi. İl başkanlığında, Genel Merkez'de basın açıklaması yaparak parti çalışmaları sürdürülemez.

Tekrar bozuk düzenden ve sömürü düzeninden ezilmiş, yoksullaştırılmış halk kesimlerin, çalışanların, küçük esnafın, memurun, emeklinin, işsizin partisi olmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde söylemin ötesinde eyleme geçecek yapı oluşturmayı hedefliyoruz."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler