Macit Özcan'dan suç duyurusu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Macit Özcan, hakkında asılsız iddialarda bulunduğu gerekçesiyle bazı adaylar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 26.03.2009 - 11:23
Abone Ol google-news

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Macit Özcan'ın avukatları Rafet Özer ve Mehmet Özcan, Mersin Adliyesi'ne giderek Savcılığa dilekçe verdi.

Avukat Mehmet Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özcan'ın seçim çalışmaları boyunca projelerini, yaptıklarını, yapmak istediklerini, diğer siyasi parti ve adaylar hakkında herhangi bir yorum yapmaksızın, seviyeli bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

MHP adayı Mahmut Tat'ın seçim propagandası için bastırdığı gazetede, müvekkili hakkında ''gerçekliği olmayan ve iftiradan öte gitmeyen haberlere yer verdiğini ve ücretsiz dağıtarak halkı yanılttığını'' iddia eden Mehmet Özcan, şunları kaydetti:
''Aynı günlerde DSP imzasıyla yine müvekkilimiz hakkında gerçeklerle ilgisi olmayan, iftiralarla dolu bildiriler cadde ve sokaklarda dağıtıldı.

Son olarak da DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aleddin Erdoğan tarafından benzer nitelikte bildiriler dağıtıldı, basın açıklaması yapıldı. Bunların tümü iftiradır. Bu iddiaların soruşturularak açıklığa kavuşturulması açısından, MHP, DSP ve DTP Büyükşehir Belediye Başkan adayları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.

Siyasi partilerin ve adayların seçim çalışmalarını projelerinin anlatarak düzeyli bir şekilde sürdürmelerinin beklendiği günümüzde, başka adayları gerçek dışı iddialarla yıpratmaya çalışmak gibi bir tavrın benimsenmesi doğru olmayıp, halkı iftiralarla yanıltmaya çalışan kişiler yargı önünde hesap verecektir. Müvekkilim Türk adaletine güvenmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler