Mansur Yavaş CHP ile ilgili kararını verdi

Son yerel seçimde aday olan ve yüzde 43 oy alarak seçimi ‘kıl payı’ kaybeden Mansur Yavaş, CHP’yle yollarını ayırıyor. İşte Yavaş’ın ayrılık gerekçeleri:

Yayınlanma: 17.03.2015 - 13:46
Abone Ol google-news

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi az farkla kaybeden Mansur Yavaş partiden istifa etmeye hazırlanıyor. Yavaş, CHP lideri Kemal Kılıçdarğlu’nun kontenjandan milletvekili adaylığı teklifini de kabul etmediğini söyledi.

Hürriyet’ten Deniz Gürel’e konuşan Mansur Yavaş, “Sayın Kılıçdaroğlu, arayıp kontenjandan milletvekili adayı olarak değerlendirilebileceğimi söyledi. Kendisine aynı gerekçeleri yineledim. Gerek sahip olduğum siyasi geçmişim ve düşüncelerim, gerekse CHP yönünden uygun olmayacağını ifade ettim. CHP’ye yıllarını vermiş, genel başkanlık yapmış isimler bile ön seçime girerken, benim kontenjandan girmem yakışmaz. Haksızlık olur ve etik bulmuyorum. Bu nedenlerle aday olmayacağım” diye konuştu.

CHP’DEN İSTİFA EDECEĞİM

Mansur Yavaş “Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için CHP’ye üye olmuştunuz. Milletvekili adayı olmayı düşünmediğinize göre istifa edecek misiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Üyelikten istifa noktasını arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle de üyeliğimi sonlandıracağım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler