Marmara'da 5.4 büyüklüğünde deprem...Çanakkale, İstanbul, İzmir

Çanakkale'de Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Ege ve Marmara genelinde hissedildi. Kandilli Rasathanesi, saat 22:42'de merkezi Çanakkale olan 3.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini kaydetti.

Yayınlanma: 20.02.2019 - 21:30
Abone Ol google-news

Afet ve Acil Drumu Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre saat 21.23'te merkez üssü Çanakkale Ayvacık'ta 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, merkez üssü Çanakkale'nin yanısıra Ege ve Marmara genelinde de hissedildi. Depremin etkisiyle Ayvacık ilçesine bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda çatlaklar oluştu.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ: CAN KAYBI YOK

Ayvacık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Çanakkale Valiliği'nden açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Ayvacık ilçesinde 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 21:23’te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Ayvacık ilçesi (Tartışık köyüne 3,5 km uzaklıkta) olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana gelmiştir. Meydana gelen depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) acilen toplanmış olup, depremle ilgili gerekli çalışmalara başlanmıştır.

İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Muhtarlarca bölgede yapılan taramalar neticesinde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşılmıştır.

Taramalar neticesinde ilk gelen bilgilere göre deprem nedeniyle Ayvacık ilçesine bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu bilgisi alınmıştır.

"10'A YAKIN VATANDAŞ HASTANEYE BAŞVURDU"

Ayrıca, Ayvacık’ta 10’a yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AFAD'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Ayvacık_mrkköy köyüne uzaklığı 2.53 kilometredir."

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı.

Ayrıca, Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 22:42'de merkezi Çanakkale olan 3.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN: 45 SANİYE SÜRDÜ

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Habertürk'e yaptığı açıklamada, ''Deprem 45 saniye sürdü. Merkezde bir yıkıntı yok. Aşırı bir sallantıdan ziyade darbeli bir depremdi. Herhangi arçtı diye bir şey söz konusu değil, öyle bir bilgimiz yok. Tedbirlerimizi alıyoruz. Sosyal tesislerimiz sabaha kadar açık olacak. İki kez vurdu, sonra yatay salladı. Zaten dipten geldi, yatayda aşırı bir sallantı olmadığı için bir zaiyat yok. Ekiplerimiz sokakta, dolaşıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

DEPREM İSTANBUL'DA PANİK YARATTI

İstanbul'da sarsıntıyı hisseden vatandaşlar panik içinde evlerinden çıktı. Tekrar deprem olma ihtimalinden korkan vatandaşlar bir süre sokakta bekledi. Depremi hisseden bir vatandaş, "Bir anda sarsıntı oldu. Herkes dışarıya kaçmaya başladı. Ben de deprem olduğunu anladım. Panikledi insanlar. Depremi hissedenler dışarı kaçtı" dedi.

Depremi hisseden vatandaşlar korku içinde sokağa koştuklarını ifade etti.

İSTANBUL VALİLİĞİ: İLİMİZDE HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

İstanbul Valiliği, Çanakkale Ayvacık merkezli depreme ilişkin açıklamasında İstanbul'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada "Saat 22.15 itibariyle GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde; Çanakkale Ayancık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler