MASAK Başkanı resmen görevden alındı!

MASAK Başkanı Osman Dereli, 1 yıl sonra ikinci kez görevden alındı. Görevden alma işlemi ancak bugün resmileşebildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 yılın ardından görevden alma işleminin altına imza attı.

Yayınlanma: 05.08.2020 - 09:02
MASAK Başkanı resmen görevden alındı!
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Osman Dereli, 1 yıl sonra ikinci kez görevden alındı. Geçen yıl fiilen görevden alınan Dereli'nin görevden alınma kararnamesi yayınlandı.

Dereli'nin görevden alınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı ise Resmi Gazete'de yayınlandı.

1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan, 2006 -2008 yılları arasında ABD İllinois Üniversitesi muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini tamamlayan 1997 yılında Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 2008-2012 yılları arasında Gelir İdaresi Başkanlığı'nda grup başkanı olarak görev yaptı. 25 Eylül 2012 tarihinde Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı. 29 Mart 2016 tarihinde Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığına atandı.

Dereli 8 Ağustos 2019 yılında görevden alınmış yerine atama yapılmamıştı. Dereli’nin görevden alındığı bir yılın ardından bugün Cumhurbaşkanlığı kararıyla resmileşti.

İLK KEZ MALİYE DIŞINDAN

Geçen yıl ağustos ayı başında da fiilen görevden alınan Dereli'nin yerine de Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt getirilmişti. Ancak Kurt'un atama kararnamesi henüz yayımlanmadı. Daha önce Enerji Bakanlığı'nda görev yapan Kurt resmen atanırsa MASAK Başkanlığı'na ilk kez Maliye dışından bir isim getirilmiş olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler