Mavi bültenle aranan IŞİD’linin Türkiye’de yakalanması krize neden oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yaptığı açıklamayla, terör örgütü IŞİD üyesi olduğu belirlenen 3 kişinin Suriye’den Türkiye’ye girmek isterken yakalandığını duyurdu. Yakalananlardan IŞİD mensubu bir kadının Yeni Zelanda ve Avustralya çifte vatandaşlığına sahip olması, 2 ülke arasında krize neden oldu.

Yayınlanma: 16.02.2021 - 10:36
Mavi bültenle aranan IŞİD’linin Türkiye’de yakalanması krize neden oldu
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışırken yakalanan Yeni Zelanda uyruklu 3 kişiden birinin mavi bültenle aranan terör örgütü IŞİD mensubu olduğunu tespit etti. Hatay'ın Reyhanlı ilçesi sınırında hudut birliklerince yakalanan, IŞİD terör örgütü mensubu 26 yaşındaki kadının, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Yeni Zelanda uyruklu S.A, güvenlik tedbirleri altında Hatay Adliyesi'ne sevk edildi. Yeni Zelanda vatandaşı olduğu belirtilen IŞİD mensubu kadının, Avustralya ile çifte vatandaşlığa sahip olduğu belirtildi. Avustralya’nın S.A’yı vatandaşlıktan çıkarması, Yeni Zelanda ile krize neden oldu.

"SORUMLULUKLARINDAN VAZGEÇTİ"

Reuters’ta yer alan habere göre, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern Avustralya’yı, IŞİD mensubu kadının vatandaşlığını "tek taraflı" olarak iptal ederek sorumluluklarından vazgeçmekle suçladı. Ardern açıklamasının devamında, Avustralya’nın ihraç etmesinden kaynaklı oluşan sorunlardan bıktıklarını vurgulayarak, “Şartlar(rüzgar) tersine döndüğünde, doğru olan şey sorumlulukları almak olurdu. Avustralya'dan da aynısını yapmasını istiyorum" dedi.

Avustralya Başbakanı Morrison, Canberra'da düzenlediği basın toplantısında, Yeni Zelanda’nın suçlamalarına, “Benim önceliğim Avustralya’nın çıkarları. Bu benim görevim ve Avustralya Başbakanı olarak ulusal güvenlik çıkarlarını ilk sıraya koymak benim önceliğim. Sanırım tüm Avustralyalılar buna katılıyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler