Melike öğretmeni kovduran satırlara okuldan açıklama

17 senelik edebiyat öğretmeni Melike Koçak Son beş yıldır çalıştığı Notre Dame De Sion’dan 29 Haziran günü kovuldu. Gerekçesi şu satırlar: “Tasavvur tek bir parmakla / Birkaç damla / Birkaç dakika inleme / Birkaç nefes / Sistemi, / Düzenli nefesleri, / Tabuları / Kızlığı / Bozuyoruz namus odasında..”

Yayınlanma: 09.07.2015 - 09:40
Abone Ol google-news

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), öğrencilerin çıkardığı fanzin nedeniyle Notre Dame De Sion’la ilişiği kesildiği iddia edilen öğretmen Melike Koçak için bir bildiri yayımladı. Bildiride şöyle denildi: “Karanlık ve sansür her geçen gün yeni bir biçim alarak sürüyor. Saraydan öğretmenler odasına, meclisten okul koridorlarına, gazetelerin manşetlerinden öğrencilerin çıkardığı fanzine kadar, kendisi gibi düşünmeyen hiçbir fikre, yaşama olanağı tanımıyor iktidar.

Melike Koçak öğrencilerinin, okul yönetimine rağmen, çıkardığı Tavuskuşu adlı fanzindeki yazılar bahane edilerek işten atıldı.

Türkiye Yazarlar Sendikası olarak Notre Dame De Sion yönetiminin Melike Koçak hakkında aldığı bu ilkel ve gerici kararı kınıyoruz. İnsanın, şiirin, aydınlığın yanında yer alan Melike Koçak’ın bir an önce göreve geri alınmasını talep ederek sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.”

Okulun açıklaması

NDS yetkilileri okulda yapılan her türlü çalışmanın mevzuata uygun olmak şartıyla okul idaresinin bilgisi ve onayı dahilinde, belli bir planlamada gerçekleşmesinin gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptılar: “Fikir özgürlüğü ile birlikte bir müessesenin bağlı ve uymak zorunda olduğu kuralların hassas dengesini bulmayı öğrencilerimizden önce öğretmenlerimizin bilmesi, uygulaması ve öğretmesi gerekir. Okulumuzda özgürlükçü düşünceyi savunmanın yolu, evrensel argümanlara dayalı bir şekil ve içerikte tüm öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimizle paylaşılmaktadır. Eleştirel düşünce hiçbir öğretmenin tekelinde değildir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler